Podľa katalánskeho denníka Sport sa dnes vo futbalovom centre Las Rozas uskutoční stretnutie Technickej komisie rozhodcov a trénerov tímov Primera División. Na stretnutí sa bude diskutovať o mnohých kontroverziách, ktoré sa odohrali v prvých 13 kolách sezóny.

Stretnutie trénerov so šéfmi rozhodcov organizuje Komisia trénerov a zúčastnia sa ho takmer všetci tréneri Primera División. Prítomnosť Diega Simeoneho, trénera Atlética Madrid, je otázna.

Na stretnutí sa bude diskutovať o mnohých kontroverziách, ktoré sa objavili v prvom období La Ligy, ako je hra rukou, karty, protesty a používanie VAR. Luis Medina Cantalejo, prezident rozhodcov, sa na stretnutí zúčastní so svojím zvereným tímom. Ich úlohou bude podávať vysvetlenia trénerom.

Takéto stretnutie sa uskutočnilo na začiatku sezóny v auguste a neskôr o ňom informovali médiá. Hlavne preto, že Xavi Hernández poukázal na nezrovnalosti rozhodcov v súvislosti s tým, čo bolo na stretnutí dohodnuté. Tréner Barçy sa okrem iného sťažoval, že mu bol prisľúbený voľnejší dialóg s technickým rozhodcom, zatiaľ čo v skutočnosti bol za to stále trestaný.

Carlo Ancelotti následne požiadal, aby úloha VAR bola v tejto sezóne menšia. Tvárou v tvár tejto požiadavke Medina Cantalejo trénerovi Los Blancos povedal, že to bol zámer. Xavi bol úplne iného názoru a navrhol presný opak. Trval na tom, aby sa VAR používal aj naďalej, ale správne, aby bol spravodlivý.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.