Útočník Lazia Pedro Rodriguez v rozhovore pre Beteve vyhlásil, že by rád ukončil kariéru v FC Barcelona, ale priznal, že by to bolo ťažké.

36-ročný Pedro je odchovancom slávnej La Masie a v katalánskom tíme prežil hviezdnu kariéru. Pred odchodom do Chelsea v lete 2015 Španiel odohral v drese Blaugranas 321 zápasov, strelil 99 gólov a zaznamenal 62 asistencií.

Pedro je otvorený návratu do Barcelony

Po odchode z Barcelony Pedro pôsobil v Chelsea a AS Rím a v roku 2021 prestúpil do Lazia. Bývalému španielskemu reprezentantovi vyprší zmluva s talianskym celkom na konci aktuálnej sezóny a priznal, že by bol otvorený návratu do Barcelony, ak by ho o to Xavi požiadal: "Ak ma požiadajú a Xavi mi zavolá, skôr ako zavesí a oľutuje to, prídem," povedal Pedro.

"Barça je mojím domovom, ale to neznamená, že na 100% nebránim klub, v ktorom som teraz. Barça je môj tím, je pre mňa veľmi komplikované vrátiť sa, z mnohých dôvodov, kvôli môjmu veku, ale veľmi rád by som sa vrátil. Odchod do Barçy by bol veľkolepý, ale keďže to vidím ako vzdialené a ťažké, je to niečo, o čom ani neuvažujem," dodal krídelník.

Bývalý krídelník Barcelony bol súčasťou tímu počas jeho najúspešnejšej fázy a pri pohľade na súčasné mužstvo Pedro priznal, že sa mu "vo všeobecnosti darí", hoci "klub prechádza chúlostivou finančnou situáciou". Pedri pochválil mladé talenty v katalánskom tíme a dodal: "Sú tu mladí hráči s veľmi dobrým potenciálom a talentom, o niekoľko rokov budú tvoriť kostru tímu."

Xavi sa v posledných týždňoch dostal pod tlak kvôli niektorým výkonom Blaugranas na ihrisku. Ale podobne ako Deco, aj Pedro trval na tom, že bývalý záložník je tým správnym mužom na túto prácu: "Xavimu veľmi dôverujem. Je to tréner, ktorý do toho dáva všetko, má veľmi dobré predstavy o tom, čo chce robiť, a to je dostať Barçu čo najvyššie na vrchol," dodal.

zdroj: beteve
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-14 22:01:51
jj a do brány Victor Valdes a do středu Ronaldinho :)