Bývalý tréner Barcelony Quique Setién uviedol, že Barcelona mu stále dlhuje peniaze z odstupného a hoci od jeho odchodu uplynuli už 3 roky, 65-ročnému trénerovi nakoniec bude musieť predsa len vyplatiť všetky peniaze.

Včera ráno sa uskutočnilo trojstranné stretnutie za účasti trénerov, federácie a rozhodcov, na ktorom sa hodnotil súčasný stav v španielskom futbale. Hlavným bodom stretnutia bola diskusia o vyrovnaniach trénerov a osôb zodpovedných za ich podpis, hoci k žiadnym konkrétnym uzneseniam nedošlo. Hoci sa na stretnutí zúčastnila väčšina trénerov La Ligy, medzi výrazné absencie patrili Manuel Pellegrini, Imanol Alguacil a Rafa Benítez, ktorí sa rozhodli odrieknuť účasť.

Spomedzi účastníkov, vrátane Setiéna, stretnutiu predsedal buď tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti, alebo Xavi, pričom obaja vyjadrili jednotu s prepustenými trénermi, ktorí ešte nedostali odstupné.

V rozhovore pre El Larguero s Manu Carrenom na rozhlasovej stanici Cadena SER sa Setién vyjadril k svojmu sporu s Barcelonou, v ktorom vysvetlil, prečo bol nútený dať Blaugranas na súd: "V zásade som na toto stretnutie nemal ísť. Nakoniec nemáte inú možnosť ako ísť na súd. 5 dní pred súdnym pojednávaním sa mi podarilo dohodnúť s Barcelonou," povedal. "Po 16 mesiacoch sme dosiahli dohodu, ale povedali mi, aby som im odpustil peniaze a ja som nebol ochotný. Striktne dodržiavajú platby, ale platby ukončia až tri roky po tom, čo som trénoval Barçu," dodal.

Setién a jeho kritika súčasnej Barcelony

Setién dostal od Villarrealu výpoveď začiatkom septembra, ale v auguste ešte trénoval Žltú ponorku v zápase proti Barcelone; zápas sa skončil 4:3 v prospech katalánskeho tímu. Keď sa ho opýtali na jeho názor na súčasný tím Barçy, kritizoval Xaviho prácu: "Vždy sa mi páčil prístup Barçy. Je pravda, že momentálne sa nenachádzajú v dobrom období a nie sú veľmi inšpiratívni."

Setién zároveň pochválil prácu, ktorú odvádza Girona a jej tréner Michel, keďže sa nachádza na čele tabuľky La Ligy: "Míchelovi som zablahoželal, pretože hrá výnimočný futbal a robí výnimočnú prácu. Povedal som mu, že by som bol rád, keby vyhral La Ligu, mal by som z toho radosť kvôli nemu a kvôli futbalu," dodal.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-11-15 08:59:14
To je hanba. Tie trápne slova " sme viac ako klub" by už vedenie nemalo brat do huby.
3 roky nevyplatiť odstupné. Hanba 🤦‍♂️🤦‍♂️
Zmluva je zmluva, ale v Barcelone to nič neznamená.. 🤦‍♂️
2023-11-15 09:43:20
Takto si robit hanbu... Uplne nekorektne zo strany vedenia a klubu.