Tréner Rayo Vallecano Francisco odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred sobotňajším zápasom svojho tímu proti FC Barcelona. Španiel sa okrem iného vyjadril k veľmi dobrým štatistikám Raya v zápasoch proti Barçe a k absenciám v kádri Blaugranas.

Prvé víťazstvo nad Barçou

"Vedel som, že som Barçu ešte neporazil, ale nevedel som, že Xavi ešte Rayo neporazil. Prichádza jeden z najlepších tímov v Európe a na svete, ale musíme urobiť to, čo sme urobili doma. Musíme byť statočným tímom, rešpektovať súpera a využiť naše dobré momenty. Budeme musieť vedieť trpieť, hrať nízky blok a brániť, aby sme zneškodnili ich individuality, ktoré sú veľmi dobré."

Doma bez víťazstva od 15. septembra

"Niekoľkokrát sme sa k tomu priblížili proti skvelým súperom, ktorým sme dobre konkurovali. Myslím si, že sme čelili niekoľkým veľmi silným súperom a teraz nás čaká ďalší, dúfam, že to v zápase s Barcelonou zlomíme."

Absencia Ter Stegena

"Ak mám byť úprimný, bol by som rád, keby najlepší hráči nehrali, ale všetci máme radi futbal a Barça prezentuje veľmi vysokú úroveň bez ohľadu na to, kto hrá. Na zápas sme sa pripravovali s vedomím, že tam bude, a pre diváka bolo lepšie, že tam bol."

Rayo má proti Barcelone skvelé výsledky

"Už to vedia, ale nám to už nestačí. Budeme musieť opäť podať maximálny výkon a vedieť, čo máme na ihrisku robiť ako tím. Štatistiky sú veľmi dobré. Proti Xavimu som hral asi dva alebo trikrát a nemal som šťastie na víťazstvo. Je to veľmi dobrý tréner, je to môj priateľ a želám mu veľa šťastia po zápase s Rayom, kde potrebujem proti nemu prvýkrát vyhrať."

Hráč Barçy, ktorého mám najradšej?

"Takmer všetci, sú to špičkoví futbalisti a nepredvídateľní hráči. Pedri, ak je v najlepšej forme, je najlepší hráč, Ter Stegen, Araujo... a v útoku vám každý dokáže znepríjemniť život."

Gaviho absencia

"Je to veľká škoda pre Barçu a národný tím, pretože je to jeden z najlepších hráčov. Ak sa mu to muselo niekedy stať, je lepšie, že sa to stalo teraz, pretože je ešte mladý. Posielam mu objatie a podporu. Barça má hráčov na veľmi vysokej úrovni, ktorí ho môžu nahradiť."

Xaviho kritika novinárov

"Neviem, v akom kontexte mohol tieto slová povedať. Každý, kto je v elite, je pripravený na kritiku aj chválu. Abstrahujem od toho, ale tí, ktorí sú v najvyššej lige, sú na to pripravení."

zdroj: marca.com
foto: twitter/rayo

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.