Bývalý futbalista a odchovanec FC Barcelona Pedro Rodríguez poskytol rozhovor Gerardovi Romerovi na kanáli Jijantes. Hráč Lazia sa dotkol viacerých tém týkajúcich sa jeho osoby aj tímu Blaugranas.

"Pracujeme krok za krokom a užívame si túto Ligu majstrov, ktorú sme si zaslúžili. Veľmi sa tešíme, že sme prešli skupinovou fázou a kvalifikovali sa do osemfinále."

"Keď máte pozitívnu dynamiku, čelíte zápasom veľmi ľahkým spôsobom. Keď máte negatívnu dynamiku, pristupujete k zápasom oveľa ťažšie, takmer so strachom."

"Zápasov je čoraz viac, kalendár je nabitý. Nevenujeme dostatočnú pozornosť tomu, čo musíme urobiť, aby sme vyhrali ligu alebo Ligu majstrov, musíte byť veľmi konzistentní počas celej sezóny."

"Futbal je o cykloch: Dream Team, naša éra s Pepom... Myslím, že príde ďalšia zlatá éra. Do Barçy prišla skupina veľmi dobrých mladých hráčov a myslím si, že prinesú veľmi pozitívnu dynamiku."

"Lamine Yamal má veľkú genialitu a veľké sebavedomie. Je veľmi dôležité, aby mu prostredie pomohlo čeliť veciam, ktoré bude musieť zažiť a ktoré nie sú ľahké, ako napríklad porážky alebo nestrieľanie gólov."

"Mal som veľa spoluhráčov, ktorí mi veľmi pomohli, napríklad Puyol, Xavi, Andrés... boli to veľmi čistí hráči, ktorí mi pomohli s disciplínou a správaním ako osobnosti. Teraz už možno nemám také šťastie."

"Myslím si, že čítanie toho, čo sa píše na sociálnych sieťach, môže ovplyvniť hráča, aby cítil tlak, je ťažšie ho izolovať. Vždy je dôležité nevyhýbať sa takýmto problémom, najmä psychickým."

"Všetko, čo vzniklo medzi Pepom a Mourinhom, Barçou a Realom Madrid, urobilo z týchto El Clásico jedny z najsledovanejších v histórii. Nad Realom sme mali drvivú prevahu. Bolo to najlepšie obdobie mojej kariéry..."

"Cristiano sa ma spýtal: "Kto si?"... Myslím si, že to bolo niečo, čo vytvorila tlač, aby z toho urobila veľkú vec. Bolo to smiešne, zasmial som sa a vždy som to poprel, pretože nič také sa nikdy nestalo."

"Mnoho hráčov sa bojí odísť z Barçy, pretože ich kariéra sa "blíži ku koncu". A ja si myslím opak, je veľmi príjemné ísť do iných krajín a líg a prispôsobiť sa iným typom futbalu.

"Nie je žiadnou novinkou, že návrat do Barçy by bol pre mňa niečo úžasné. Mám tento klub veľmi rád. Viem, že som v najlepších rokoch a klub prechádza ťažkým obdobím, čo všetko komplikuje. Chcel by som, aby to bolo na konci mojej kariéry."

zdroj: jijantes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-11-30 10:34:55
Obojnohý skromny chalanisko z akademie, ktory robil lepsie cisla na kridle ako kadejake ine xy milionove kridlo.
2023-11-30 13:51:08
pozri si jeho statisicky v Barce...