Prebiehajúce kolo La Ligy sa pre hráčov Barcelony začína dobre. Julian Araujo sa vrátil do základnej zostavy Las Palmas a v zápase proti Getafe strelil svoj premiérový gól v La Lige.

Pre Mexičana to bol prvý štart v základnej jedenástke od 27. septembra. Araujo svoju šancu využil naplno, keď v 43. minúte po dobrom prieniku do pokutového územia a šikovnej, ľahkej hlavičke dostal svoj tím do vedenia.  Za zmienku stojí, že na začiatku zápasu po faule na Arauja rozhodca ukázal Oscarovi Hernándezovi červenú kartu, ale po analýze VAR svoje rozhodnutie zmenil a zostal pri žltej karte. Do prestávky viedlo Las Palmas 1:0.

V druhom polčase malo Las Palmas ľahšiu úlohu, keďže Omar Alderete dostal červenú kartu už v 46. minúte. Tentoraz bol priebeh opačný ako v prvom polčase - rozhodca najprv ukázal žltú kartu a až po analýze situácie na monitore sa rozhodol vylúčiť obrancu Getafe z ihriska. Hráči Las Palmas sa však do útoku priveľmi nehrnuli. Až v 92. minúte strelil Cristian Herrera druhý gól domácich, hoci niekoľko minút predtým bol zásah Alberta Moleira anulovaný. Araujo strávil na ihrisku celých 90 minút a bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-12-02 07:35:33
Len nech sa mu darí a predsa budeme mať Arauja na RB...aj Cancelo je len človek.