Lamine Yamal získal pred niekoľkými týždňami cenu pre najmladšieho futbalistu, ktorý sa dostal na stupne víťazov v ankete Golden Boy, ktorú organizuje taliansky denník Tuttosport. Pri tejto príležitosti poskytol Yamal rozhovor renomovanému novinárovi Gianluca Di Marziovi.

"Je to dôležité ocenenie. Prvé, ktoré som dostal na medzinárodnej scéne. Chcel by som vyhrať to pravé, absolútne najlepšie. Poznám ho, videl som, kto ho získal, dokonca aj Messi, a chcel by som byť v tejto čestnej skupine. Skôr či neskôr sa uvidíme v Turíne, sľubujem! [Slávnostné odovzdávanie cien Golden Boy sa koná v Turíne; pozn. red.].

"Nie, necítim žiadny tlak. Možno je to preto, že mám 16 rokov. Je pre mňa ťažké nevnímať to len ako zápas, aj keď sa koná na veľkom štadióne."

"Som v jednom z dvoch alebo troch najväčších klubov na svete, ale je to aj môj druhý domov... vlastne je to môj prvý domov, pretože v La Masii som od svojich siedmich rokov a posledných pár sezón som tu prespával v akadémii. Vždy som trénoval na týchto ihriskách. Je to prakticky môj domov."

"Musíte tomu veriť. Snívať a veriť. Aj to je tajomstvo. Musíte trénovať, vždy sa baviť, tvrdo pracovať. Ale predovšetkým mať sen a snažiť sa ho zo všetkých síl dosiahnuť."

"Xavi mi povedal: "Choď a hraj futbal." To je dobrá rada, pretože presne to robím: hrám futbal."

"Mojím idolom je Leo Messi. Vždy ním bol a je ním aj teraz, keď hrám za Barcelonu. Inšpiroval ma, vzbudil vo mne vášeň. Nikdy som nemal iný idol. Urobil som si s ním foto, ale bližšie som ho nepoznal. Možno jedného dňa..."

"Vždy som bol culé, nosiť tento dres je pre mňa sen. Je najdôležitejší a najkrajší zo všetkých. Nadchol ma už v detskom veku, keď som hral v mládežníckych tímoch, nadchol ma, keď som ho nosil v prvom tíme. Narodil som sa a vyrastal v Barcelone, byť tu je to najlepšie."

zdroj:  gianlucadimarzio.it
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-12-04 20:42:22
Niekoho ego riadne narastlo. Treba to najprv ukazat na ihrusku.