Okrem posilňovania prvého tímu Barcelona neustále pracuje aj na príchode mladých hráčov, ktorí by mohli byť v budúcnosti posilou tímu. V tejto súvislosti sa objavili správy o majstrovi sveta do 17 rokov a mladom švédskom futbalistovi.

Ako informoval Bild, Barça je v pokročilom štádiu rokovaní o príchode Almugera Kabara z Borussie Dortmund. Katalánci začali konať už v júli a očakáva sa, že sú blízko k uzavretiu operácie. Barcelona sa o to isté pokúsila aj v prípade jeho reprezentačného spoluhráča Noaha Darvicha, ktorý prišiel do klubu za pomerne nízku sumu (2,5 milióna eur). Kabar má zmluvu do 30. júna 2025. 17-ročný mladík je mohutne stavaný (187 cm) ľavý obranca (môže hrať aj vyššie) a nedávno spolu s Darvichom vyhral Majstrovstvá sveta vo svojej vekovej kategórii. Zaujímavosťou je, že to bol práve on, kto vo finálovom súboji proti Francúzsku zahrával rozhodujúci pokutový kop v penaltovom rozstrele, ktorý priniesol Nemecku titul.

Kabar má však v športovej rovine určité pochybnosti o tom, či sa pripojí k Barcelone. V Borussii už pravidelne trénuje s prvým tímom a to isté by očakával aj vo svojom novom klube. Takisto by chcel mať zaručenú šancu v Xaviho tíme počas predsezónnej prípravy. Kabar má určite na pamäti aj to, že Borussia je skvelým miestom na rozvoj a v posledných rokoch dokázala vychovať veľké hviezdy európskeho futbalu.

Švédska perla

Matteo Moretto z Relevo zasa informuje, že Barcelona sa chystá získať perlu švédskeho futbalu Lucasa Bergvalla. Už došlo k prvým priamym kontaktom Blaugranas so stredopoliarom, ktorý napriek dobrým fyzickým predpokladom (186 cm) vyniká eleganciou v hre, dobrou technikou a prihrávkami, ktoré sú vždy presné a načasované.

O Bergvalla je však v Európe veľký záujem. Inter už ako prvý predložil oficiálnu ponuku a od júna ho chce priviesť do Milána. O Bergvalla sa zaujíma aj Manchester United. Zmluva 17-ročného hráča s Djurgardenom platí do decembra 2025. Podľa Moretta Švéda veľmi láka svet Barcelony s celou jej históriou a nedá sa vylúčiť, že Katalánci začnú od januára viesť konkrétne rozhovory. Bergvall odohral v tejto sezóne za prvý tím 25 zápasov, v ktorých strelil dva góly a zaznamenal asistenciu.

zdroj: bild.de matteo moretto
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.