Televízna stanica Movistar v relácii "El Dia Despues" zobrazovala rozdielne správanie trénerov Barcelony a Atlética počas posledného zápasu tímov. Diego Simeone žartom poukázal na Xaviho správanie počas stretnutia.

Tréner Barcelony zvykol často polemizovať s rozhodnutiami rozhodcov a hlasno komentovať priebeh udalostí na ihrisku. Okrem iných ho za to počas stretnutia so Sevillou kritizoval aj José Luis Mendilibar. Teraz došlo k podobnému incidentu, do ktorého sa zapojil Diego Simeone, hoci reakcia oboch trénerov svedčí o tom, že majú dobré vzťahy.

Xavi požadoval, aby bola Césarovi Azpilicuetovi po ďalšom zákroku na hráča súpera ukázaná druhá žltá karta. "Musíte ho napomenúť, inak nebude mlčať. Tento pán vôbec nie je tichý," povedal Diego Simeone s úsmevom. Je zrejmé, že aj Xavi pristupoval k záležitosti s humorom, hoci oponoval, že rozhodca žiadnu kartu argentínskemu zverencovi neukázal.

Na uvedených záberoch je aj mnoho štandardných trénerských textov, ktoré nabádajú k behu, pokoju alebo väčšiemu úsiliu. Xavi na jednom mieste upozorňuje Frenkieho de Jonga, aby nestrácal loptu. Pokiaľ ide o kritiku rozhodnutí rozhodcov, tréner Barcelony sa napokon dočkal a dostal žltú kartu za spochybňovanie rozhodnutia rozhodcu po tom, čo boli proti jeho zverencom odpískané dva po sebe idúce fauly pod vlastným pokutovým územím. Xavi trval na tom, že obe situácie neboli priestupkami.

zdroj: movistar
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-12-07 09:10:17
Konecne clanok, pri ktorom som sa usmial a trochu aj zasmial. 🙂😎👍