Pep Guardiola sa nedávno stal terčom kritiky po ďalšej bodovej strate svojho tímu v Premier League. Tréner Manchestru City sa ešte pred prehrou v zápase s Aston Villou vyjadril zaujímavo.

"Ak Manchester City vyhrá v tejto sezóne treble, odídem do dôchodku. To je isté," povedal s úsmevom na perách pre televíziu Amazon: "Viem, že je to nesmierne ťažké, keďže v Anglicku máme neuveriteľné tímy a len jeden, Manchester United so Sirom Alexom Fergusonom, dokázal to, čo my v minulej sezóne," dodal.

Guardiola však verí, že zisk anglického majstrovského titulu by bol štvrtou takouto trofejou v rade, ktorú by jeho tím získal: "Cítime, že sa nám to opäť podarí, pričom vieme, že to nie je ľahké, pretože to ešte žiadny tím nedokázal. Ak sa ma spýtate, ako sa cítim dnes, tak to dokážeme znova," ubezpečil.

Napriek tomu už Guardiola mohol byť menej optimistický po zápase s Aston Villou, v ktorom jeho tím prehral 0:1. Tím Unaia Emeryho tak odsunul Manchester City na štvrté miesto v tabuľke. The Citizens strácajú na vedúci Arsenal šesť bodov a vypadli aj z Carabao Cupu. Po postupných remízach v stretnutiach s Chelsea, Liverpoolom a Tottenhamom a včerajšej prehre sa niektorí začínajú ozývať, že Guardiolov intenzívny režim si už začína vyberať svoju daň. Treba však poznamenať, že City nečelili slabším tímom a v Lige majstrov majú po piatich kolách na konte 15 bodov.

Guardiola si však uvedomuje hlasy súperov a nedávno sa vyjadril ku kritike zo strany bývalých hráčov a teraz aj expertov stanice Sky Sports, ktorí poukazujú na sebauspokojenie City po troch získaných anglických tituloch: "Vedia, aké je to ťažké. Inak by Gary Neville vyhral Premier League štyrikrát za sebou počas najlepšieho obdobia Manchestru United. Ale on to neurobil. Jamie Carragher nevyhral ani raz. Micah Richards nevyhral štyri tituly za sebou. To sa ešte nikdy nestalo. Je väčšia šanca, že sa to nestane, ako že sa to stane. Je tak ťažké to zopakovať."

Na trénera Manchestru City reagoval Carragher: "Myslím, že by som pravdepodobne vyhral jeden šampionát, keby bol Liverpool vlastný štátom a ohýbal pravidlá tak, že by Premier League proti nám vzniesla 115 obvinení!" napísal bývalý futbalista, pričom narážal aj na pravidlá finančnej fair play.

zdroj: sport.es goal.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-12-07 16:18:28
To můžeš být klidnej :-) Ještě si mákneš dál....
2023-12-07 17:30:45
Staci si pozriet zapas s Aston Villou. Asi preto to aj vravi, ze si uvedomuje, ako pravidelne zle hraju tuto sezonu.