Očakáva sa, že Barcelona čoskoro privedie Vitora Roqueho, ale získanie útočníka nie je jediným cieľom klubu. Ako informuje Fernando Polo z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, Barcelona by rada získala defenzívneho záložníka po vzore Yaya Tourého.

Barça si uvedomuje, že jej chýba typický pivot a bude musieť niekoho podpísať. Polo poukazuje na to, že klubu sa páčia mladí odchovanci 17-ročný Pau Prim alebo 16-ročný Marc Bernal, ktorí však zároveň potrebujú ešte niekoľko sezón na to, aby sa pripravili na pôsobenie v prvom tíme. Podľa novinára sa dokonca v Barcelone ozývajú hlasy, aby sa priviedol skúsenejší defenzívny záložník, aby spomínaným mladým hráčom v budúcnosti neblokoval miesto v zostave. Polo sa však domnieva, že Deco nie je zástancom kupovania veteránov a radšej vsádza na hráčov, ktorí sú na začiatku kariéry, no už sú do istej miery osvedčení.

Novinár Mundo Deportivo vysvetľuje, že z týchto dôvodov Barcelona monitoruje trh a hľadá silného defenzívneho záložníka. Ako vzory sa uvádzajú Edgar Davids a predovšetkým Yaya Touré. Ten prestúpil na Camp Nou ako pomerne neznámy hráč, ale dokázal si získať širokú verejnosť. Jeho sila, technika a všestrannosť z neho urobili ideálneho futbalistu pre katalánsky tím. V prípade potreby dokázal hrať na pozícii stopéra alebo potiahnuť loptu dopredu a strieľať góly. Na druhej strane, ak sa presunieme viac do súčasnej doby, podľa Pola by profil, ktorý klub hľadá, mohol byť podobný hráčovi ako Tchouaméni. Barça totiž chce defenzívne nadaného stredopoliara, ktorý dokáže hrať aj dopredu.

V tejto súvislosti Polo spomína niekoľko futbalistov, o ktorých má Barcelona záujem. Klub má veľký záujem o 26-ročného Bruna Guimaraesa, ale získať ho z Newcastlu, s ktorým má zmluvu do 30. júna 2028, bude veľmi ťažké. Zdá sa, že do úvahy by mohla prichádzať len nejaká hráčska výmena. Ďalším hráčom je Youssouf Fofana z Monaka. Tento 24-ročný hráč pravidelne zbiera minúty za francúzsku reprezentáciu a dokonca si zahral v semifinále a finále posledných Majstrovstiev sveta. V tejto sezóne Ligue zaznamenal 3 asistencie v 12 zápasoch. Fofana nemá mimoriadne dlhú zmluvu, keďže platí len do 30. júna 2025, takže budúce leto by jeho cena mohla byť nižšia.

Amadou Onana nedávno upútal pozornosť Barcelony. 22-ročný hráč by však tiež mohol byť drahý, keďže Everton za neho v lete 2022 minul 35 miliónov eur. Onana je mohutne stavaný (195 cm), na ihrisku má skvelý výber miesta a má na konte 9 vystúpení za belgickú reprezentáciu. Ederson z Atalanty je už nejaký čas tiež v hľadáčiku Barçy. 24-ročný hráč vie útočiť, o čom svedčí 5 gólov, ktoré strelil v tejto sezóne. Brazílčan má zmluvu do roku 2026 a Taliani za neho zaplatili viac ako 20 miliónov eur. Bez ohľadu na to, ktorého hráča by Barcelona kúpila, transfer by sa mohol uskutočniť najskôr v lete.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Oli5 Premium
2023-12-08 17:37:19
Zajímavý. První hráč, který mi napadl při sledování Kouroumy z Cadete B byl právě Yaya. Baba mu je velmi, ale velmi podobný svými prvky hry.
2023-12-09 04:21:04
Amadou Onana by bol sen.