Sergi Darder je ikonou Españolu. Aj po jeho odchode do Malorky počas uplynulého leta po vypadnutí z ligy si fanúšikovia Pericos stále radi spomínajú na svojho bývalého kapitána, pretože sa vždy snažil získať pre klub to najlepšie.

Veci sa však mohli vyvinúť úplne inak a z Dardera sa mohol stať jeden z najnenávidenejších hráčov. Stredopoliar v rozhovore pre Onda Cero prezradil, že v lete mu volali z FC Barcelona, ktorá potrebovala posilniť svoj stred poľa: "Toto leto som mal možnosť podpísať zmluvu s Barçou. Bolo to komplikované obdobie. Je ťažké povedať nie takémuto tímu, ale keď som o tom premýšľal v pokoji, hlava mi to nedovolila. Z mojej strany nebola ani jednopercentná šanca, že by som odtiaľ odišiel," povedal Darder.

"Táto sezóna na Malorke sa nevyvíja tak, ako by som si želal, a to ani na osobnej, ani na tímovej úrovni. Dúfal som v lepší štart. Mal som zranenie a prišiel útlm... a teraz som na ceste k tomu, kto som, ale nemusím sa skrývať a viem, že musím urobiť krok vpred," uviedol.

"Bolo to náročné leto s mojim odchodom z Españolu. Bol som si istý, že musím opustiť to, čo bolo mojím domovom. Bolo to ťažké, ale bolo mi jasné, čo musím urobiť pre svoju duševnú pohodu. V žiadnom momente som si nemyslel, že som odchodom z Españolu urobil chybu. Pred príchodom na Malorku som si bol istý, že musím opustiť Español. Na začiatku leta som sa rozprával s klubom, aby som mu vysvetlil, že moje pôsobenie v ňom sa skončilo. Nie preto, že som hral v druhej lige, ale preto, že som potreboval zmenu. Mal som aj iné možnosti, ale keď sa objavila Malorka, povedal som, že je to najlepšia ponuka," dodal.

zdroj: Onda Cero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.