Barcelona sa stále spamätáva z prehry 2:4, ktorú utrpela v katalánskom derby s Gironou. Úradujúci šampión La Ligy predviedol nevýrazný výkon, ktorý sa vyznačoval nedostatočným dôrazom a zlou efektivitou v ofenzíve. Barça v zápase vyslala celkovo 31 striel a mohla sa pochváliť lepším xG ako 4, ale dokázala streliť len 2 góly.

Robert Lewandowski síce strelil úvodný gól Barcelony, ale väčšinu zápasu bol skôr sklamaním, dokonca v nadstavenom čase zahodil vyloženú šancu. Absencia prirodzenej alternatívy na pozícii stredného útočníka však znamenala, že Xavi nemá inú možnosť, ako držať sa Poliaka celých 90 minút zápas čo zápas.

V tejto súvislosti katalánsky denník Sport informuje, že Barcelona mala skvelú príležitosť vyriešiť tento problém tým, že v lete mohla podpísať bývalú deviatku. Podľa tejto správy totiž Barcelona mohla v letnom období podpísať bývalého útočníka Pierra-Emericka Aubameyanga na základe voľného prestupu. Gabonský stredopoliar, ktorý v Barçe strávil 6 mesiacov v roku 2022, bol po skončení zmluvy s Chelsea voľným hráčom a ponúkol sa Blaugranas.

Denník však uvádza, že Barcelona usúdila, že ďalšieho hrotového útočníka v tíme nepotrebuje a odmietla možnosť opäť podpísať Aubameyanga. Bývalý kapitán Arsenalu sa nakoniec upísal Marseille, kde sa mu darí a v 21 zápasoch nazbieral 12 gólov a 6 asistencií.

Aubameyang je hráč, ktorého Barcelona dobre pozná, keďže počas svojho krátkeho polročného pôsobenia v klube zohral kľúčovú úlohu, než ho klub predal do Chelsea. Katalánci však v lete neboli ochotní na neho opäť vsadiť a namiesto toho sa rozhodli počkať na Vitora Roqueho. Problémy s finančným fair play však znamenali, že 18-ročný hráč príde až v roku 2024, pričom Blaugranas teraz netrpezlivo čakajú, kým sa mladý útočník v januári pripojí k svojim spoluhráčom.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
kluc Premium
2023-12-12 10:12:30
Nemal sa podpisovať Lewa za 50m. ale Auba zadarmo, to bola chyba podľa mňa...