Pochybnosti o forme Roberta Lewandowskeho a efektívnosti útočníkov vo všeobecnosti viedli Barcelonu k tomu, aby do stredu poľa podpísala Vitora Roqueho. Katalánci však mohli predísť svojim problémom so strieľaním gólov tým, že by podpísali poistku v podobe útočníka, ktorý sa už v tíme Blaugranas osvedčil. Barça sa však rozhodla zamietnuť návrat Pierre-Emerick Aubameyanga.

Ako informoval katalánsky denník Sport, Gabončan ponúkol Barcelone možnosť získať ho zadarmo po fiasku s Chelsea. Katalánci sa však rozhodli, že nepotrebujú ďalšiu deviatku, hoci Aubameyang sa chcel vrátiť do klubu, v ktorom exceloval v polovici sezóny 2021/2022. Auba vtedy nepotreboval žiadny adaptačný proces, v 24 zápasoch strelil 13 gólov a bol spolu s Memphisom Depayom najlepším snajperom Barçy v spomínanej sezóne. Barcelona zhodnotila, že nepotrebuje angažovať ďalšieho útočníka, najmä keď je tu Lewandowski a v budúcnosti by sa mal k tímu pripojiť aj Vitor Roque.

Aubameyang nakoniec prestúpil do Olympique Marseille, kde ukázal, že v európskom futbale ešte nepovedal svoje posledné slovo. V 22 zápasoch strelil 12 gólov a zaznamenal 6 asistencií. Horšie obdobie zažil Gabončan v Chelsea, kde sa nedokázal presadiť a následne v 21 zápasoch strelil len 3 góly. V tom čase sa mohlo zdať, že Auba má to najlepšie už za sebou. Podobná situácia však nastala aj v Arsenale, no napriek tomu sa Barcelona rozhodla získať ho v januári 2022 a toto bol zásah do čierneho, keďže okrem vysokej športovej úrovne hráča mohla na jeho predaji zarobiť aj 12 miliónov eur.

Garancia doručenia do Vianoc! - KLIKNI SEM

Stojí preto za úvahu, či Barça neurobila chybu, keď zamietla možnosť podpísať Aubameyanga počas uplynulého leta. Gabončan by v prípade potreby mohol nahradiť Roberta Lewandowskeho a takáto konkurencia by mohla pomôcť zatlačiť na Poliaka, ktorý by jednoducho musel hrať lepšie.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-12-17 10:56:30
Barca urobila obrovskú chybu . Auba je skvelý
2023-12-17 11:00:28
Laporta spolu s Decom urobili tých chýb oveľa viac.