Barcelona prechádza jednou z najťažších etáp, ktoré doteraz zažila pod vedením Xaviho Hernandeza. Klub má za sebou dve prehry s Gironou a Royal Antverpy, po ktorých nasledovala remíza s Valenciou, takže v tejto sezóne má len veľmi malé šance bojovať o ligový titul.

Keďže sa klub snaží nabehnúť opäť na víťaznú vlnu a blížiaci sa príchod Vitora Roqueho by mohol byť pre mnohých úľavou, najmä zo športových dôvodov. Brazílsky útočník prichádza na základe hviezdneho pôsobenia v Athletico Paranaense a mohol by dodať ofenzívnej formácii Blaugranas skutočnú palebnú silu.

Skutočný dôvod za prestupom Roqueho

Hoci by Roqueho príchod nepochybne posilnil útočnú líniu Barcelony, nedávna správa agentúry EFE však poukazuje na skutočný dôvod, prečo sa klub rozhodol pre Roqueho. A treba za tým hľadať financie. Zdá sa, že Katalánci chcú preniknúť na brazílsky a juhoamerický trh prostredníctvom podpisu zmluvy s Vitorom Roque. To je predsa oblasť, ktorú Barcelona od odchodu Neymara v roku 2017 nedokázala využiť.

Nepomohol ani následný odchod Lionela Messiho, po ktorom v tomto regióne zostali len útržky marketingových možností. S podpisom Vitora Roqueho však Barcelona obnovila nádej na opätovný vstup na trh. Mnohí marketingoví experti v Brazílii, vrátane Reneho Salviana, veria, že Roque môže z hľadiska predajnosti konkurovať hráčom ako Vinicius Junior a Rodrygo.

Garancia doručenia do Vianoc! - KLIKNI SEM

Roque už teraz patrí medzi najperspektívnejších hráčov v Brazílii, hneď za nádejným Endrickom, ktorý sa má v lete 2024 pripojiť k Realu Madrid. Barcelona preto pravdepodobne urobí oveľa viac, než len to, aby z Roqueho vychovala elitného strelca svojho tímu. Očakáva sa, že brazílskeho internacionála bude klub tlačiť aj z hľadiska marketingu snahe prilákať milióny fanúšikov z tohto regiónu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-12-17 17:37:49
Logiku to má, len je otázka či je to aj pravda. Napr. v lete som čítal, že Abde u nás zostane lebo má veľký marketingový potenciál a nezostal.
kluc Premium
2023-12-17 17:50:11
Kvôli tomu prišiel aj Lewa a taky Aubameyang sa nepodpísal.