Už niekoľko dní sa objavovali informácie, že tréner barcelonského ženského tímu Jonatan Giraldez nepredĺži zmluvu s klubom a po skončení sezóny odíde. Tréner túto správu potvrdil na špeciálne zvolanej tlačovej konferencii.

"Najradšej by som tu nebol, ale informácie, ktoré sa objavili, ma k tomu prinútili. Chcel by som byť jasný a stručný a vyjasniť všetky pochybnosti, aby sa dnes všetko uzavrelo a mohli sme sa sústrediť na športové záležitosti. Pred niekoľkými dňami som klubu oznámil, že nemám v úmysle predĺžiť zmluvu. Cítil som, že načasovanie je správne, aby sa klub mohol zorganizovať a hľadať najlepšiu možnú budúcnosť pre tím. Aj z tohto hľadiska, aby sa v dôležitých častiach sezóny sústredil na tím a nie na mňa. Cítil som, že to pomôže klubu, športovému riaditeľstvu a hráčom," oznámil Giraldez.

Tréner Barçy Femení má zmluvu do júna 2024 a po jej vypršaní klub opustí. So ženským tímom Giraldez vyhral dva španielske majstrovské tituly, dva Superpoháre, ženskú Ligu majstrov a Kráľovský pohár v priamom súboji. Aj v aktuálnej sezóne bude jeho tím favoritom na všetkých frontoch. Giraldez bol predtým asistentom Lluisa Cortesa, ktorý tiež dosiahol veľké úspechy s Barçou Femení, a nedávno prevzal funkciu selektora ženského národného tímu Saudskej Arábie.

Podľa správ sa Giraldez chystá začať novú etapu svojej profesionálnej kariéry v Spojených štátoch. Mladý tréner pravdepodobne prevezme vedenie jedného z tímov ženskej ligy NWSL. Médiá sa domnievajú, že dostal lukratívnu ponuku, ale sám uviedol, že keby si cenil len peniaze, odišiel by skôr. Giraldez na konferencii hovoril o svojej túžbe po osobnom rozvoji, ale prezradil len to, že ponuka prišla z mimoeurópskych krajín.

zdroj: twitter/fcbfemení
foto: twitter/fcbfemení

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.