Joan Laporta včera poskytol rozhovor tlačovej agentúre EFE. Prezident Barçy v ňom okrem iného hovoril o Xavim, možných prestupoch v januárovom prestupovom období či o rozhodnutí Súdneho dvora EÚ o monopole UEFA a projekte Superligy. Prezident Barçy odpovedal aj na otázky o tom, či sa bude uchádzať o dôveruje socios v ďalších prezidentských voľbách, o svojom zdraví a o prípade Negreira.

Váš mandát vyprší v roku 2026. Budete opäť kandidovať?

"Uvidíme, ako to pôjde. To, čo teraz robím, je zvrátenie situácie, ktorá bola veľmi komplikovaná, a zároveň jej prispôsobenie "Espai Barça", pričom tím bude pokračovať vo vzostupnej trajektórii, ktorú všetci chceme. Istým spôsobom sa klub vracia k tomu, aby bol svetovou referenciou. Na to, aby ste to dosiahli, musíte tvrdo pracovať, venovať tomu veľa hodín a to ma zamestnáva. Pravdou je, že nemyslím na to, či budem v roku 2026 opäť kandidovať. Budem mať príležitosť tak urobiť, pretože mi to umožňuje štatút. Čoskoro uvidím, čo sa urobilo a či si myslím, že by som mal pokračovať, alebo nie."

V posledných mesiacoch sa objavili správy o vašich zdravotných problémoch, ktoré vám zabránili dokonca cestovať s tímom. Ako sa momentálne cítite?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

1 komentár
2023-12-19 14:33:51
Jasne, treba odfiltrovat nasu terajsu situaciu a riesit len tuto aferu. Dajte na pana Laportu.