Ansu Fati v letnom prestupovom období odišiel z FC Barcelona na hosťovanie do Brighton & Hove Albion, kde sa pokúsil dostať opäť do formy. Miesto formy však prišlo ďalšie vážne zranenie.

Po sérii problémov so zraneniami stratil 21-ročný zázračný hráč z La Masie v plánoch Xaviho v Barcelone významné postavenie, a preto sa pre neho odchod na hosťovanie považoval za najlepšiu možnosť, ako pravidelne hrávať, dostať sa späť do svojej najlepšej formy a vrátiť sa do klubu. Po pomalých začiatkoch v Anglicku to so Španielom začalo vyzerať dobre, kým opäť neprišlo zranenie. Na konci minulého mesiaca utrpel Fati ďalšie zranenie stehenného svalu a čaká ho dlhší čas na maródke.

Katalánsky denník Sport v tejto súvislosti informuje, že vedenie Barcelony je veľmi znepokojené Fatim a jeho stavom po poslednom zranení. Zdravotný stav 21-ročného odchovanca akadémie vyvoláva veľké obavy a znepokojenie, keďže ho naďalej trápi jeden zdravotný problém za druhým.

Poukázal na to aj prezident Barcelony Joan Laporta, ktorý potvrdil, že Ansu Fati je v Madride, aby sa zotavil zo svalových ťažkostí, ktoré ho trápia. Laporta povedal, že je veľká škoda, že tohto hráča trápia zranenia a že toto posledné zranenie prišlo práve teraz, keď hral dobre.

Kedy sa očakáva návrat Fatiho?

Hoci nie je jasný dátum Fatiho návratu, manažér Brighton & Hove Albion Roberto De Zerbi potvrdil, že mladík bude mimo hry dlhšie obdobie. "Správy o Ansu Fatim sú také, že podľa mňa potrebuje tri mesiace odo dňa zranenia," povedal De Zerbi začiatkom tohto mesiaca.

"Je to pre nás zlá správa, pretože hral lepšie, lepšie chápal myšlienku. Je mi ho ľúto, je mi ľúto celého tímu, najmä teraz, keď nehrá Welbeck, nehrá Enciso." Očakáva sa, že Fati ako taký bude mimo hry minimálne tri mesiace a všetci budú dúfať, že jeho rekonvalescencia prebehne bez problémov a komplikácií.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-12-20 10:13:22
Škoda. Vyzerá to s ním čo raz horšie.
2023-12-20 11:11:42
A kedy to naposledy vyzeralo s nim dobre? Tu nejde len o zranenia. Je to proste pre-hype-ovany hrac.