Forma Barcelony v posledných týždňoch vyvolala niekoľko otáznikov. Je zrejmé, že tím má ďaleko od svojej najlepšej formy, čo podčiarkuje aj nedávna séria výsledkov.

Rutina Kataláncov sa začala prehrou s Gironou začiatkom decembra, potom v Lige majstrov zahanbujúco prehrali s Royal Antverpy. V treťom zápase za sebou stratili body vďaka remíze s Valenciou a potom ledva porazili Almeríu. Naposledy Blaugranas v priateľskom zápase organizovanom v Dallase podľahli Club America.

Ako odhalil katalánsky denník Sport, katalánsky tím sa v piatok vrátil do Barcelony a momentálne je na šesťdňovej vianočnej prestávke. Do tréningového procesu sa hráči vrátia až 29. decembra, hoci pôvodne bol stanovený termín reštartu na 28. decembra.

Jednodňový bonus, ako sprostredkoval katalánsky denník, je dôsledkom vopred dohodnutej dohody medzi Xavim a jeho tímom. Tréner vyhlásil, že ak jeho zverenci získajú všetky tri body proti Atléticu Madrid aj Portu, poskytne im na Vianoce deň dovolenky navyše.

Nie je to nič nové, pretože tréner často stanovuje takéto ciele, aby motivoval mužstvo a povzbudil ho k hre na najlepšej úrovni. Mužstvu sa výzvu podarilo splniť, hoci s následným nečakaným poklesom formy. Deň voľna navyše sa tak môže zdať vzhľadom na ich posledné štyri zápasy neopodstatnený, ale bol zaslúžený a dohodnutý v dostatočnom predstihu.

Zaslúžená prestávka?

Na prvý pohľad sa zdá nezaslúžené, aby mužstvo v takejto forme dostalo privilégium, akým je deň voľna navyše. Je však nevyhnutné zohľadniť skutočnosť, že Barcelona niekoľko hodín po zápase s Almeríou odcestovala do Spojených štátov amerických, zúčastnila sa na priateľskom stretnutí a absolvovala dlhý let späť domov. Je len spravodlivé, aby si chalani užili predĺženú dovolenku a preskupili sily na nový rok. Koniec koncov, je to jedna z ich jediných prestávok bez plánovaného klubového alebo medzinárodného futbalu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-12-24 11:04:35
vyhrali až 2 zápasy po sebe :D zaslužia si oddych, škoda len že nebral do uvahy aj ďalšie 2 zápasy proti Girone a Antverpam
2023-12-25 01:35:38
Tým si jednoznačně potřebuje vyčistit hlavu. Věřím, že jakákoliv pauza může být ku prospěchu. Za ten den navíc toho stejně moc nenatrénuješ.