Po rokoch nadmerného míňania pod vedením Josepa Bartomeua sa Barcelona konečne poučila a snaží sa vylúčiť sprostredkovateľov a namiesto toho investuje priamo do mladých hráčov. Nie vždy však na to má finančné zdroje.

Tento scenár s nízkym rizikom a vysokým ziskom sa ukázal byť pre Barcelonu prospešný. Napríklad Pedri a Ronald Araujo si počínajú mimoriadne dobre a už teraz patria medzi obľúbencov fanúšikov. Preto sa klub zameral na 17-ročného Claudia Echeverriho. Argentínčan predviedol počas novembrových Majstrovstiev sveta hráčov do 17 rokov vynikajúci výkon, keď v siedmich zápasoch strelil 5 gólov a jeden pripravil.

Momentálne pôsobí v River Plate, v decembri 2024 sa stane voľným hráčom a po nasledujúcej sezóne oznámil svoje rozhodnutie nepredĺžiť zmluvu: "Nechystám sa predĺžiť zmluvu v River Plate. Budem hrať najbližšie mesiace a potom uvidíme, čo sa stane," povedal.

Jeho odstupná klauzula je 25 miliónov eur, čo je vzhľadom na jeho talent veľmi dobrá suma. Podľa Fernanda Pola z katalánskeho denníka Mundo Deportivo ho však Barcelona nemôže podpísať už v januári. Hráč sa jej pozdáva, ale nemôže si dovoliť vyplatiť jeho odstupnú klauzulu. Okrem toho má na ihrisku iné priority a podpis útočného záložníka nie je pre klub prioritou.

Manchester City v hre

O jeho podpis má veľký záujem aj Manchester City, ktorý dúfa, že zopakuje svoj úspech z kúpy Juliana Alvareza z roku 2022. Angličania sú viac než ochotní zaplatiť jeho odstupnú klauzulu vo výške 25 miliónov eur už túto zimu, ale hráč uprednostňuje odchod do Barcelony. Ak sa chce presťahovať do katalánskej metropoly, bude musieť počkať minimálne do leta, no Barça očakáva, že jeho cena sa vtedy výrazne zníži.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-12-24 09:47:02
City sú tiež v hre, ale potrebujú okrem vyplatenia klauzuly aj súhlas hráča, takže kvôli tomuto drobnému detailu si myslím, že prestúpi o rok k nám. To, že niečo také vyhlási pár týždňov po tom ako nás River Plate odmietlo s 30 mega mi príde podozrivé. Takto nám presne všetko sedí do kariet.