Iñaki Peña poskytol rozhovor klubovým médiám. Brankár okrem iného hovoril o svojej rivalite s Ter Stegenom, o svojom vstupe do tímu a o Victorovi Valdésovi, ktorý je jeho idolom.

"V úlohe náhradného brankára musíte byť trpezlivý, pretože nikdy neviete, kedy príde vaša šanca. Musíte byť čo najlepšie pripravený, aby ste sa mohli predstaviť, keď vás budú potrebovať, a vždy trénovať tak, ako keby ste mali nastúpiť. Zrazu sa môže stať, že budete musieť nastúpiť zo dňa na deň. Preto som hneď od začiatku chcel využiť každý tréning na zlepšenie. Spolu so spoluhráčmi a brankárom, ako je Marc, sa môžete veľa naučiť. S trpezlivosťou príde všetko."

"Brankár, ktorý hrá, vie, aká je jeho úloha a aká je úloha ostatných brankárov. Snažíme sa jeden druhému čo najviac pomáhať a navzájom sa zlepšovať a zároveň bojovať o miesto v bráne. Obaja trénujeme podľa najvyšších štandardov a to nás robí lepšími."

"Všetci chceme byť brankármi prvej voľby a trénujeme s týmto cieľom. Ak sa uspokojíte s tým, že ste druhým brankárom, prestanete byť aj druhým brankárom. Viem, aká je teraz moja úloha v tomto tíme. Ak budem v budúcnosti nespochybniteľnou jednotkou, tým lepšie."

"Chcel by som hrať za každých okolností, ale je pravda, že som do tímu neprišiel v najlepšom čase. Každopádne, každú sezónu prechádzajú tímy lepšími a horšími obdobiami. Ak si prejdete zlým, musíte sa vrátiť na zem a snažiť sa urobiť čo najviac, aby ste pomohli tímu napredovať."

"Keď prišiel Xavi, bol som už niekoľko sezón v rezervnom tíme a bol som tretím brankárom v prvom tíme. Povedal mi, že vo mne vidí potenciál stať sa brankárom prvého tímu a ja som mu povedal, že na to musím odísť a vidieť sa v konkurencii inde. Musím mu poďakovať, že ma uprostred sezóny nechal odísť na hosťovanie do Galatasarayu. Dal mi všetku svoju dôveru a keď som sa vrátil, povedal mi, že vo mne vidí predpoklady na to, aby som mohol konkurovať Marcovi. Preto som v minulej sezóne predĺžil zmluvu."

"Cieľom bolo skončiť na prvom mieste v skupine a to sme dosiahli. Ukázali sme, že dokážeme konkurovať a dostať Barçu tam, kde by mala byť, teda medzi najlepších. Neapol? Uvidíme, v akej forme pristúpia oba tímy k tomuto zápasu. Myslím si, že bude dôležité, aby sme boli doma silní."

"Keď som bol malý, mal som päť alebo šesť rokov, brankár, ktorého som videl v bráne Barçy, bol Víctor. Keďže som už bol culé, vybral som si niekoho "z domu", a preto bol mojím idolom. Páčilo sa mi, ako reagoval na Guardiolovu myšlienku začať hru odzadu a zapojiť brankára ako hráča v poli. Valdés to urobil s odvahou a charakterom. V tomto smere bol pre mňa vzorom. Ak sa mu to nepodarilo, skúsil to znova. Takáto mentalita je obdivuhodná."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.