Barcelona uzatvorila rok 2023 a vstupuje do nového roka s novými ambíciami a odhodlaním získať späť svoj status futbalového giganta. Na Joana Laporta, ale aj Xaviho Hernándeza čaká množstvo práce. Už január pritom bude nabitý.

Forma Kataláncov pred vianočnou prestávkou bola rozporuplná, ale hráčom padli dva týždne vhod, keďže nadchádzajúci program si určite vyberie svoju fyzickú aj psychickú daň. Barcelona sa v januári zapojí do bojov o všetky tri domáce trofeje: La Liga, Copa del Rey a španielsky Superpohár.

Štart v La Lige a Copa del Rey

Druhú polovicu sezóny Katalánci odštartujú na štadióne súpera, keď Las Palmas bude 4. januára hostiť Barcelonu na štadióne Gran Canaria. Las Palmas má za sebou skvelý priebeh sezóny, v priebehu ktorého si upevnilo miesto v prvej desiatke ligovej tabuľky napriek tomu, že v tejto sezóne je nováčikom. No Barcelona môže vydýchnuť, keď vie, že jej kmeňový hráč Julian Araujo nebude hrať kvôli klauzule strachu, pričom Mexičan zažíva hviezdnu sezónu.

Už o dva dni neskôr sa pozornosť presunie na Copa del Rey, kde Blaugranas v 32-finále vycestujú na zápas proti Barbastro. Hráči, ktorí nehrávajú často, dostanú minúty a príležitosť dokázať Xavimu Hernandezovi, že s nimi môže počítať aj v zápasoch proti náročnejším súperom.

Na ceste do Rijádu

Po týchto dvoch stretnutiach bude nasledovať trojdňová prestávka a semifinále španielskeho Superpohára, ktoré sa bude hrať proti finalistovi Copa del Rey z minulej sezóny, Osasune. Katalánci budú hrať deň pred súbojom Realu Madrid a Atlética Madrid. Prípadné víťazstvo by im tak umožnilo zmerať si sily s jedným z madridských tímov.

Od Barcelony ako úradujúceho šampióna sa na tomto turnaji veľa očakáva, čo by mohlo pomôcť zvrátiť nepriaznivý stav tímu, a odľahlo by najmä Xavimu, ktorý v poslednom čase čelí veľkému tlaku.

Naspäť domov

Po návrate zo Saudskej Arábie odohrá Barcelona zápas v 16-finále Copa del Rey a potom sa musí opäť sústrediť na La Ligu, aby odštartovala jarnú časť ročníka na náročnom štadióne, akým je Benito Villamarin Realu Betis.

Ak sa Kataláncom podarí postúpiť, Copa del Rey sa vráti na scénu v tom istom týždni štvrťfinálovým stretnutím a 28. januára sa La Liga vráti na domácu pôdu zápasom proti Marcelinovmu trápiacemu sa Villarrealu. Xaviho a jeho zverencov čaká na začiatku nového roka hektický program, no rok 2024 chcú začať na víťaznej vlne.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.