Pred posledným zápasom v roku 2023 proti Almeríi na Montjuïc utrpel Pedri ďalšie zranenie. Očakáva sa, že zranenie ho vyradí z hry na niekoľko týždňov, ale existuje optimizmus, že s tímom odletí do Saudskej Arábie na španielsky Superpohár. Barça medzitým ešte odohrá zápasy proti UD Las Palmas v La Lige a UD Barbastro v Kráľovskom pohári. Kto by teda mohol Pedriho nahradiť?

Hoci sa dá očakávať, že Barça nastúpi v zápase proti štvrtoligovému Barbastru v rezervnej zostave, Xavi svojich hráčov na zápas s Las Palmas určite šetriť nebude. Všetko nasvedčuje tomu, že Pedri nebude v nominácii na tento zápas. Tréner má niekoľko možností, ako záložníka nahradiť. Kto môže hrať po boku Frenkiho de Jonga a İlkaya Gündoğana?

Sergi Roberto

Po jeho výbornom výkone proti Almeríi, v ktorom strelil dva góly, je najočakávanejšou možnosťou v strede poľa vedľa Gündoğana a De Jonga Sergi Roberto. Kapitán FCB sa tradične na dlhé obdobie vytratil kvôli zraneniu, aby sa potom vrátil vo veľkom štýle a zachránil tím od hanby v zápase proti Almeríi. Katalánec si však túto dobrú formu zvyčajne neudržal dlho. Ako to bude tentoraz? Ak Xavi vloží svoju dôveru do 31-ročného hráča, dozvieme sa to vo štvrtok.

Fermín López

Fermín je naopak preferovanou možnosťou fanúšikov Barçy. Mladík už v tejto sezóne ukázal, že môže byť platným futbalistom, ale Xavi mu v poslednom čase dáva čoraz menej minút. Zdá sa však, že stretnutie s Las Palmas bude dobrou príležitosťou na "zapojenie" Fermína. V prvom polčase zápasu proti Almeríi, ktorý Xavi označil za "neprijateľný", bol odchovanec jednou zo svetlejších postáv tímu.

Oriol Romeu

Popri De Jongovi a Gündoğanovi by mohol hrať aj Oriol Romeu, čo by pre Nemca znamenalo o niečo vyššie postavenie. Médiá však prednedávnom informovali, že Xavi stratil dôveru v defenzívneho záložníka po jeho nedávnych veľmi slabých výkonoch.

Raphinha

Nemožno vylúčiť ani Xaviho už vyskúšaný manéver postaviť Raphinha bližšie k stredu. Gündoğan a De Jong by potom hrali hlbšie v "štvorci" v strede poľa, João Felix alebo Ferran Torres a Raphinha by hrali vyššie. Lamine Yamal by mohol hrať na pravom krídle. Toto je zďaleka najofenzívnejšia možnosť z uvedených.

Marc Casadó

Xavi by mohol vsadiť aj na možnosť Marca Casada z La Masie, ktorá by sa culés určite páčila. Marc by mohol hrať na podobnej pozícii ako Oriol Romeu, čo by bol zaujímavý test, či by 20-ročný mladík hral lepšie ako jeho skúsenejší kolega.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-04 02:40:01
Jasně Roberto a v druhé půli bych dal šanci Marc Casadó... Víceméně i Fermín by se mohl dostat do hry,hlavně jak to nebude oriol 🙏🙏🙏