Tréneri, Pedri a všetci okolo neho si lámali hlavu nad tým, ako zabezpečiť, aby sa záložníkovi vyhýbali zranenia. Doteraz Pedri vynechal väčšie percento zápasov vo farbách Blaugranas ako Ousmane Dembélé, a to je umenie. Katalánsky denník Mundo Deportivo sa pozrel na aktuálnu rutinu mladého Španiela.

Pedriho svalové problémy by mohli byť dôsledkom jeho katastrofálnej sezóny 2020/21, v ktorej odohral viac ako 70 zápasov. Nedávno sa 21-ročný hráč vrátil na trávniky po zranení len na niekoľko zápasov, aby ho okamžite opäť zastavilo zranenie, ktoré utrpel v zápase proti Valencii. Dátum jeho návratu zatiaľ nie je známy, ale hovorí sa, že to nebude skôr ako po španielskom Superpohári, aby sa zbytočne neriskovalo.

Samotný Pedri v nedávnom rozhovore s populárnym španielskym streamerom Ibaiom Llanosom prezradil, že urobil rôzne zmeny vo svojom životnom štýle. Cvičí pilates, ktorý mu odporučil Carles Puyol, aby zvýšil svoju svalovú pružnosť. Využíva aj hyperbarickú komoru, aby lepšie okysličil všetky svoje svalové tkanivá.

To však nie je všetko. V spolupráci s klubom došlo k ďalším zmenám. Okrem práce na prevencii zranení v posilňovni a fyzioterapie, ktorú vykonáva každý hráč, to bol klubový dietológ, ktorý po konzultácii s lekárskym personálom zmenil Pedriho stravu na bezlepkovú. Ide o podobnú liečbu, akú má napr. Dani Carvajal, u ktorého chceli týmto spôsobom tiež zastaviť sériu svalových zranení. Mladému záložníkovi tiež zmenili vitamínovú suplementáciu na takú, ktorá prináša dobré výsledky iným známym športovcom.

Pedri spolupracuje aj s externým fyzioterapeutom, čo mu umožnil klub. Raúl Martínez je známy odborník, ktorého si španielski futbalisti veľmi vážia. Okrem iných pracoval s Xavim, Iniestom, Puyolom, Busquetsom a Davidom Villom. Dá sa teda povedať, že klub a Pedri robia všetko pre to, aby prerušili nešťastnú sériu zranení.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-01-05 19:02:03
Veľmi držím palce, aby sa tých problémov zbavil.
2024-01-05 23:02:50
Moc bych mu to přál, hodně v něj věřím.