Je to už takmer pol roka, čo Lionel Messi opustil Paris Saint-Germain a prestúpil do Interu Miami v Spojených štátoch. Od svojho prestupu za Atlantik zažil Messi v MLS hviezdne obdobie, keď v 14 súťažných zápasoch zaznamenal 11 gólov a 5 asistencií. V nedávnej komunikácii s médiami sa Messiho bývalý spoluhráč z PSG Kylian Mbappé vyjadril k Argentínčanovmu odchodu.

Mbappé naznačil, že Messi počas svojho pôsobenia vo Francúzsku nemal dostatočný rešpekt: "Messi si zaslúži všetok rešpekt na svete, ale vo Francúzsku sa mu nedostávalo rešpektu, aký by si zaslúžil. Je to škoda," povedal Mbappé, ktorého citoval portál ESPN. Komentáre Francúza nie sú prekvapujúce, keďže Messi skutočne prežil ťažký koniec svojho pôsobenia v PSG.

Keď sa začali objavovať špekulácie o jeho možnom odchode z PSG, francúzski priaznivci začali na argentínskeho reprezentanta pískať. Messiho viackrát vypískali aj v Parc des Princes, čo mohlo zohrať kľúčovú úlohu pri presviedčaní veterána, aby klub opustil. Bývalá superhviezda Barcelony nakoniec v lete klub opustila.

Leo bol spájaný s návratom do Katalánska, ale klub si tento krok nemohol dovoliť. Messi nakoniec prestúpil do Interu Miami a jeho spoluhráčmi sú teraz jeho bývalí spoluhráči z Barçy Sergio Busquets a Jordi Alba a čoskoro aj Luis Suarez.

zdroj: ESPN
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-01-06 09:40:44
Myslim ze by ho dostal, keby neskoncili 2x v osemfinale LM.
Nemal nikdy odchadzat z barcelony
2024-01-06 09:48:57
Mbappé do Barcelony here we go