Barcelona včera potvrdila, že João Cancelo má natiahnuté väzy v ľavom kolene. Médiá odhadujú, že Portugalčan bude mimo hry približne 2-3 týždne a vynechá tak nadchádzajúce zápasy vrátane boja o španielsky Superpohár. Kto by mal nahradiť Cancela v základnej zostave Blaugranas?

Zranenie 29-ročného hráča je ďalšou ranou pre Barcelonu, ktorá nedokáže stabilizovať svoj káder, pričom sa zameriava najmä na obranu. Neočakáva sa, že by Cancelova absencia bola výnimočná, ale takéto zranenia v Barcelone vždy vyvolávajú obavy, pričom sa pridáva problém, že s Portugalčanom Xavi stráca aj možnosť nahradiť Alejandra Baldeho. Hlavným problémom pre trénera však bude zaplnenie medzery na pravej strane obrany.

Xavi má v tomto smere niekoľko možností, jednou z nich je presunutie jedného zo stopérov na kraj. Tréner Barcelony sa v minulosti často rozhodoval pre toto riešenie, hoci Ronald Araujo a Jules Koundé sa nezdajú byť ochotní hrať na tomto poste dlhodobo. Nedá sa však poprieť, že s Francúzom na pravej strane obrany a Uruguajčanom v strede mužstvo zvyčajne vyzeralo vzadu solídne. Táto konfigurácia mimochodom prispela k rekordným výkonom v defenzíve v minulej sezóne. Túto možnosť zvýhodňuje aj návrat ďalšieho stopéra Iñiga Martíneza na trávniky po zranení.

Navyše je veľmi pravdepodobné, že v nasledujúcich zápasoch dôjde k rotácii na pravej strane obrany. V prípade postupu do finále španielskeho Superpohára a možného súboja s Realom Madrid je veľmi pravdepodobné, že Xavi opäť nasadí Ronalda Arauja, aby mal pod palcom Viníciusa. V semifinále proti Osasune by naopak mohol na pravú stranu obrany postaviť Julesa Koundého. Na druhej strane by sa v stretnutí so štvrtoligovým Barbastrom mohol predstaviť mladý Hector Fort, ktorý už hral v dueli proti Antverpám.

Dá sa predpokladať, že Cancelo by ešte nezasiahol do ďalšieho kola Kráľovského pohára (v prípade postupu Barçy), ktoré sa bude hrať 17. januára. Ďalšími zápasmi sú ligové súperenie s Betisom (21. januára) a prípadné štvrťfinále Kráľovského pohára (24. januára). Pre Xaviho je Sergi Roberto stále ďalšou možnosťou, ale zranenie Pedriho znamená, že tréner môže postaviť kapitána do stredu poľa. Uvidíme, kedy sa záložník vráti do hry.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-01-06 19:00:21
Jasné, že Kounde je najstabilnejšia možnosť. Arauja treba na stopérovi, Fort je neskúsený a Roberto ak ma hrať, tak už len v zálohe ...
Marian Premium
2024-01-06 20:10:19
Bude to barbarský zápas.
BARbaster- BARça