Na zlatú éru Barcelony sa dodnes s láskou spomína. Pre fanúšikov katalánskych gigantov vyvolávalo obdobie úplnej dominancie, ktoré sa začalo v 21. storočí, veľkú radosť. Ale súperi z toho takí nadšení neboli, keď boli svedkami toho, ako okolo nich Barcelona lietala.

Gennaro Gattuso, ktorý teraz trénuje klub Ligue 1 Marseille, si zaspomínal na časy, keď musel s AC Miláno čeliť Blaugranas v Lige majstrov 05/06 proti Rijkaardovej Barçe. Pre L'Équipe sa otvorene podelil o svoje skúsenosti zo súbojov s legendárnymi postavami barcelonskej minulosti, medzi ktoré patrili Xavi, Iniesta, Ronaldinho a Messi.

"Keď som mal 27 alebo 28 rokov, začali sme hrať zápasy proti Barçe Xaviho, Iniestu, Ronaldinha a Messiho. Niečo sa vo mne stalo. Behali sme deväťdesiatpäť minút, v každom zápase proti nim som absolvoval maratón a lopty som sa dotkol trikrát alebo štyrikrát. Nechápali sme, čo sa s nami deje. Začal som sa o túto problematiku zaujímať, študoval som ju, hľadal som," poznamenal.

Barcelona v semifinále pôsobivo udržala Miláno na uzde a oba zápasy vyhrala 1:0. Po triumfe nad Milánčanmi sa Katalánci nezastavili ani vo finále, keď vo finále zdolali Arsenal.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-01-07 11:11:55
Jooooj ake stastie sme mali, ze sme sa tohto zazraku mohli ucastnit....ktory potom pokracoval....