Nedávno sa objavili informácie, že Girona má záujem o získanie Nica Gonzáleza z Porta. Barcelona by z takejto operácie mohla profitovať viacerými spôsobmi.

Správu o tom, že Girona má 22-ročného hráča v hľadáčiku, priniesol novinár Cadena SER Nil Sola, ktorý je dobre informovaný o záležitostiach týkajúcich sa klubu. Podľa jeho názoru je Nico pre Kataláncov dokonca prioritou z hľadiska posilnenia druhej formácie. V tejto súvislosti treba pripomenúť, že Barça má garantovaných 40% z ceny ďalšieho prestupu svojho odchovanca. Predaj Nica Portom je však nepravdepodobný, najmä do Girony, ktorá má obmedzené finančné prostriedky. Portugalci získali 22-ročného hráča v lete za 8,4 milióna eur a pravdepodobne by za neho radi získali vyššiu sumu, napriek tomu by už ekvivalent takejto sumy bol pre tím z Montilivi prestupovým rekordom.

Barcelona by však mohla ťažiť aj z iných aspektov. Je veľmi pravdepodobné, že Porto sa rozhodne poslať Nica na hosťovanie, keďže nenachádza uznanie v očiach trénera Sergia Conceiçao. Španiel strávil v tejto sezóne na ihrisku len 559 minút a v decembri bol v nominácii na zápas len v 1 zo 7 zápasov. Včera Nico konečne nastúpil z lavičky na 20 minút v súboji s Boavistou, ale ťažko predpokladať, že by to pre neho malo byť veľkým znamením zlepšenia. Hosťovanie by preto mohlo byť výhodné pre všetky strany.

Čo by z toho Barcelona získala? Po prvé, pôsobenie v dobre fungujúcej Girone môže posilniť hodnotu futbalistu, ako je to vidieť na príkladoch Érica Garcíu, Oriola Romeu alebo Aleixa Garcíu a teraz aj Pabla Torreho, aby sme vymenovali hráčov, s ktorými môže byť Blaugranas spojená. Nico by sa mohol v druhej časti sezóny v takomto tíme vzchopiť. Možno dokonca ukáže niečo, vďaka čomu by v ňom Barça videla defenzívneho záložníka, ktorý jej chýba? Barcelona by mohla 22-ročného hráča odkúpiť z Porta za 30 miliónov eur do 30. júna 2025, ale zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by na to existoval nejaký dôvod.

Aj keby Barcelona nechcela priviesť Nica späť, zlepšenie pozície stredopoliara by jej mohlo prospieť, ak by sa ho Porto rozhodlo predať, a to vďaka spomínanému ustanoveniu o prevode 40% z prestupovej sumy na Barçu. Samozrejme, za predpokladu, že by 22-ročný hráč dostal šancu v Girone, keďže treba zdôrazniť, že Míchel pravdepodobne nebude pretvárať svoju druhú formáciu a Torre dostal dlho očakávanú príležitosť hrať najmä kvôli zraneniu Jangela Herreru.

zdroj: cadena ser mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.