Aurélien Tchouaméni je v súčasnosti hráčom Realu Madrid, ale pred príchodom na Bernabéu ho pozorne sledovala Barcelona. Jeden zo skautov však o jeho hre vyslovil nie príliš dobré hodnotenie. A to bol otec Bojana Krkića, ktorý svojho času zastával túto pozíciu v klube. Francúzskeho stredopoliara pozoroval už počas jeho hráčskych čias v Bordeaux.

Barcelona mala o Tchouaméniho záujem a sledovala ho v rôznych fázach jeho kariéry. Počas pôsobenia v Monaku Cesc Fabrégas chválil mladého Francúza a odporúčal ho ako potenciálneho nástupcu Sergia Busquetsa. Nebol to jediný prípad, keď Tchouaméniho meno prešlo klubovými zápisníkmi.

Bojan Krkić starší však prezradil, že keď pôsobil v Barcelone, vnímal hráča negatívne: "Môžete ho opísať pojmom čistá sila. V tom čase hral za Bordeaux a videl som ho v troch zápasoch. Proti Monaku, PSG a Marseille, pretože hráči, ktorí majú prísť do veľkého klubu, musia byť hodnotení v dôležitých ligových zápasoch. Videl som pozitívne veci, ale nepresvedčila ma jeho schopnosť hrať na malom priestore," vysvetľuje v rozhovore pre Cadena SER.

"V tíme ako Bordeaux máte pred sebou veľa priestoru, často útočíte do protiútokov, na hráča nie je vyvíjaný taký tlak. V Barçe alebo Reale máte na ihrisku o jedného stredopoliara viac a musíte mať tú schopnosť rýchlo rozmýšľať: premýšľať, rozhodnúť sa, vykonať. To som u neho nevidel," pokračoval.

"Ako stopér je to veľmi rýchly hráč, je silný, veľmi dobrej postavy... Mohol by tam hrať, ale nie je na to zvyknutý. Možno by sa z neho mohol stať stopér a tam by hral ešte lepšie ako v strede poľa," dodal.

zdroj: cadena ser sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-10 17:34:22
Aj skauti z Realu, ak sa nemýlim, odhadli zle niektorých našich hráčov ako Iniestu, Pedriho, ...