Ako informoval Joan Poqui z katalánskeho denníka Mundo Deportivo, Barcelona už teraz formuje svoje plány na ďalšiu predsezónnu prípravu. Okrem iného by Katalánci chceli odohrať priateľský zápas proti Interu Miami.

Podľa týchto správ strávi Barcelona ďalšiu predsezónnu prípravu opäť v Spojených štátoch. Presné termíny ešte nie sú určené, najmä preto, že v lete sa uskutočnia tri turnaje. V polovici júla sa skončia Majstrovstvá Európy a Copa América a potom, medzi 24. júlom a 10. augustom, sú naplánované Olympijské hry. Barça by chcela ísť na turné čo najneskôr, aby mala k dispozícii čo najviac hráčov.

Barcelona má tentoraz navštíviť východné pobrežie Spojených štátov, a preto navrhla Interu Miami odohrať priateľský zápas. Klub Lea Messiho, Sergia Busquetsa a Jordiho Albu však odmietol, keďže sa bude sústrediť na prípravu na Ligový pohár, ktorý obhajuje po víťazstve v minulom ročníku. V roku 2023 sa táto súťaž konala od 22. júla do 20. augusta. Navyše nie je isté, že by v takomto zápase hral aj Leo Messi kvôli Copa América.

Poqui spresňuje, že turné by však bolo kratšie ako vlani, keď Barcelona strávila v Spojených štátoch viac ako dva týždne. Ide o to, aby tím mal centrálu, odkiaľ by mohol vyraziť na zápasy, a nie aby strávil nejaký čas v Los Angeles ako naposledy, potom v Dallase a nakoniec v Las Vegas. Takouto základňou by mohlo byť zariadenie Interu v Miami, kde Barça už v roku 2022 pôsobila, ale klub to odmietol kvôli Ligovému poháru. Katalánci teraz budú hľadať iné možnosti a mohli by sa zamerať na Orlando alebo New York.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-01-13 13:25:14
My už opravdu sháníme peníze všude 🙈
jirkam Premium
2024-01-13 15:22:16
Bída s nouzi