Španielsky superpohár sa v roku 2020 presunul zo Španielska do Saudskej Arábie, keďže RFEF zmenila formát súťaže z "víťazi La Ligy proti víťazom Copa del Rey" na súťaž štyroch tímov, v ktorej sa predstavia finalisti Copa del Rey a dvaja najlepší z La Ligy.

To sa stretlo s veľkou kritikou zo strany španielskych fanúšikov a hráčov, ktorí kritizovali Španielsku futbalovú federáciu za to, že vychádza v ústrety len Barcelone a Realu Madrid. Najnovšie sa proti organizačnému výboru ohradili aj hráči Osasuny po semifinálovej prehre s Barcelonou. "Superpohár je stvorený pre Barcelonu a Real Madrid," povedal po zápase brankár Osasuny Sergio Herrera. "Nesúhlasím s tým, ale je normálne, že (saudská verejnosť) chce vidieť tieto dva tímy, a preto im platí viac."

Od jeho vzniku ho dvakrát získal Real Madrid (2020, 2022), raz Barcelona (2023) a raz Atlético (2021). Teraz, pred finále 2024, ktoré je reprízou finále 2023 s Barcelonou a Realom, sa prezidenti oboch tímov vyjadrili pre médiá, aby zablahoželali a poďakovali Saudskej Arábii, čo sa pravdepodobne nebude páčiť verným priaznivcom La Ligy.

"Sme vďační za účasť na tomto turnaji, a to nielen pre výhody, ktoré súťaž ponúka zúčastneným klubom," začal Joan Laporta. "Veríme, že skutočnosť, že sa koná tu, v Saudskej Arábii, poskytuje zúčastneným tímom väčšie výhody. A treba tiež povedať, že to pomáha španielskemu futbalu. Vážim si toto gesto," uviedol.

"Futbal je skvelou príležitosťou na zjednotenie miliónov ľudí a tu, v Saudskej Arábii, cítime každý obdiv a úctu, ktorú náš klub a tiež španielsky futbal vždy prejavujú," povedal Florentino Perez o turnaji. "Blahoželám tým, ktorí sú zodpovední za organizáciu španielskeho superpohára, a Španielskej futbalovej federácii," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.