Chadi Riad nebol na začiatku svojho hosťovania v Betise hráčom prvého tímu. Po niekoľkých zápasoch však na neho začal Manuel Pellegrini vsádzať a odchovanec Barçy sa mu odvďačil solídnymi výkonmi a dokázal si vybojovať miesto v základnej jedenástke. Mnohé nasvedčuje tomu, že Verdiblancos budú chcieť po tejto sezóne uplatniť opciu na jeho kúpu z Barcelony.

Ako informoval Fernando Polo z katalánskeho Mundo Deportivo s odvolaním sa na zdroje z klubu, Barcelona si bude môcť opciu na odkúpenie Riada uplatniť až v lete 2025. Dohoda, ktorá bola vyjednaná medzi oboma klubmi, spomína Maročana na hosťovaní s opciou na jeho kúpu po tejto sezóne za 3,5 milióna eur. Klub z Andalúzie sa samozrejme nemusí rozhodnúť pre takýto krok, ale vzhľadom na Riadove dobré výkony a cenu, ktorá je na dnešné pomery veľmi nízka, by bolo veľkým prekvapením, ak by sa nerozhodol pre tento krok.

Na druhej strane má Barcelona v zmluve opciu na spätnú kúpu hráča za 7 miliónov eur, ale až v roku 2025. Barça sa môže pokúsiť odkúpiť obrancu už tento rok, ale to bude znamenať zložité rokovania s Betisom. Jednou z možností je aj zahrnutie 50% práv na Abdeho Ezzalzouliho do transakcie, keďže všetko naznačuje, že Barcelona nebude mať záujem získať marockého krídelníka späť. Ak by sa Blaugranas rozhodli predať jedného zo svojich stopérov, o čom sa čoraz častejšie hovorí v médiách, pravdepodobne by sa pre klub stalo získanie Riada prioritou už v letnom prestupovom období. Podľa Fernanda Pola je to však Betis, kto má v súčasnosti väčšiu kontrolu nad hráčovou budúcnosťou. Ak sa tieto správy ukážu ako pravdivé, bola by to pre Barçu ďalšia chyba na prestupovom trhu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto:  twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.