Včera sa objavili správy, podľa ktorých sa záložník FC Barcelona Oriol Romeu stal cieľom tureckého klubu Beşiktaş. Romeu však podľa všetkého zostane v klube do konca prebiehajúceho ročníka.

Médiá medzitým tvrdia, že turecký klub už predložil oficiálnu ponuku na Španiela a že prebiehajú rokovania medzi všetkými stranami o prestupe. Pritom Romeu podpísal zmluvu s Barcelonou len minulé leto a prišiel za menej ako 4 milióny eur. Po pozitívnom začiatku bývalý záložník Chelsea a Girony zaznamenal v tíme výrazný prepad v hierarchii.

Napriek tomu, že sa jeho význam v plánoch trénera Xaviho Hernandeza znížil, je nepravdepodobné, že Romeu tento mesiac opustí Barcelonu. Informuje katalánsky denník Sport. Je ale pravda, že Romeu sa na ihrisku objavuje len zriedkavo. Odchod Romeua by však Barçe z hľadiska fair play veľmi nepomohol, iba ak za vysokú prestupovú sumu. V takomto prípade by Katalánci nemohli podpísať náhradu, čím by sa oslabil stred poľa.

Ponuka Beşiktaşu za Romeua bude pravdepodobne nízka a pre Kataláncov by nebola veľmi užitočná, v dôsledku čoho sa odchod zdá byť nepravdepodobný. Denník ďalej dodáva, že samotný Romeu sa v januári nechystá opustiť Barcelonu, keďže verí, že v nasledujúcich zápasoch dostane svoje príležitosti. Aj keby sa tak nestalo, pravdepodobnosť, že v lete bude mať viac záujemcov, je väčšia, pričom denník naznačuje, že Romeuov bývalý klub Girona a niektoré tímy v Premier League ho sledujú. Ak sa Romeuova situácia nezlepší, je možný letný odchod. Zatiaľ však do Beşiktaşu neodíde.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-01-25 13:07:23
Ako keby sme mali širší káder, povedal by som nech odíde okamžite, ale keďže tie neustále zranenia, tak aspoň ako na striedanie max do leta
2024-01-25 13:16:26
Romeou nie že neodíde z Barce, ten do Barce vôbec nemal prísť. Zaujímalo by ma, čí to bol nápad presadiť príchod takéhoto grambľavého zabrzdeného turistu???