Prehra Barcelony s Athletic Club vo štvrťfinále Kráľovského pohára má svoj vplyv aj na zvýšenie pochybností o Xaviho projekte. Mohla by mať aj dôsledky pre budúcu sezónu, a to aj z finančného hľadiska.

Vypadnutím zo súťaže Barça výrazne znížila svoje šance na účasť v španielskom Superpohári. Toho sa zúčastňujú finalisti Kráľovského pohára a dva najlepšie tímy ligovej tabuľky. Z druhej skupiny majú najväčšie šance na účasť Girona a Real Madrid, na ktoré Barcelona stráca osem, resp. sedem bodov (Míchelov tím má odohraný o jeden zápas viac). Do konca sezóny zostáva ešte dosť času, ale pre Blaugranas nemusí byť také ľahké dohnať náskok týchto dvoch klubov.

Ak sa im to nepodarí, Barça príde nielen o šancu na jednu z trofejí, ale aj o peniaze. Za účasť v aktuálnom ročníku Superpohára dostali Katalánci približne 7,3 milióna eur, čo v ich situácii nie je suma, ktorou by pohrdli. Médiá tiež poukazujú na to, že utrpí aj federácia. Podľa dohody o usporiadaní súťaže v Saudskej Arábii dostane RFEF o 5 miliónov eur menej, ak medzi účastníkmi bude chýbať Barcelona alebo Real Madrid.

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.