Spoločnosť Deloitte pripravila rebríček klubov s najvyššími príjmami za uplynulú sezónu. V tabuľke Football Money League za ročník 2022/2023 sa Barcelona umiestnila na štvrtom mieste, hneď za Realom Madrid, Manchestrom City a PSG. V konečnom poradí sa Barça umiestnila na siedmom mieste.

Okrem dvoch španielskych gigantov, Realu Madrid a Barcelony, sa do prvej päťky zapísali aj Manchester City, PSG a Manchester United. Takto vyzerá celá dvadsiatka najlepšie zarábajúcich klubov v minulej sezóne:

Barcelona je klub, ktorý v tejto tabuľke zaznamenal jeden z najvyšších nárastov v porovnaní s minulou sezónou. Zo siedmeho miesta postúpila na štvrtú pozíciu. Tento nárast bol podľa spoločnosti Deloitte spôsobený najmä návratom fanúšikov na štadióny, predajom klubového tovaru a väčšími príjmami zo sponzorských zmlúv.

Keď obrátime pozornosť na ženský futbal, zistíme, že tu Barcelona obsadila prvé miesto s výrazným náskokom pred ostatnými klubmi. Je síce pravda, že tieto sumy sú neporovnateľne nižšie ako v mužskom futbale, ale ide o nepopierateľný úspech. S príjmami vo výške 13,4 milióna eur Barça Femení predbehla Manchester United (8 miliónov eur) a Real Madrid (7,4 milióna eur).

Treba poznamenať, že tento rebríček nezohľadňuje príjmy z prestupov a "iných mimoriadnych situácií" a spoločnosť Deloitte sa riadi finančnými výkazmi, ktoré zostavujú rôzne subjekty.

zdroj: deloitte
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-26 10:21:15
PSG bez umelo naliatych penazi od araba, by tak zarábalo na 8 az 10 mieste !