Barcelona mala v minulej sezóne jednu z najlepších obranných formácií na svete, aspoň v lige, keďže Jules Koundé, Ronald Araujo, Andreas Christensen a Alejandro Balde dosiahli rekordné čísla, veď v 38 zápasoch udržali 26 čistých kont.

Očakávalo sa, že obranné kvarteto, familiárne nazývané "B.A.C.K.", nadviaže na svoje výkony z minulej sezóny, tentoraz s Iñigom Martinezom a Joãom Cancelom, ktorí boli podpísaní v lete. Bohužiaľ, Barcelona sa tentoraz ani zďaleka nepriblížila k minulému ročníku. V lige inkasovala už 24 gólov - o 4 viac ako v celej minulej sezóne - a už vypadla z Copa del Rey.

Kataláncov zo súťaže vyradil Athletic Club, ktorý ich zdolal 4:2, keď zápas po výsledku 2:2 dospel do predĺženia. Jedným z hráčov, ktorí podali mimoriadne nevýrazný výkon, bol Jules Koundé. Tak to bolo počas väčšiny sezóny, najmä keď Francúz hral na poste stopéra. Dôvodom môže byť, ako uvádza katalánsky denník Sport, že Koundé momentálne nemá v osobnej rovine práve najlepšie obdobie.

Bývalý hráč Sevilly je známy ako pokojná a uzavretá osobnosť v šatni, ale v poslednom čase je zjavne "nešťastný", ako sa uvádza v správe, a vôbec nepôsobí nadšene. Návrat na pozíciu pravého obrancu by mohol byť jedným z dôvodov. Jeho nespokojnosť s hrou na tomto poste je dobre známa, ale po zranení Joãa Cancela sa tam opäť presunul.

Ďalej portál špekuluje, že by to mohlo byť aj kvôli odchodu Francka Kessiého a Ousmane Dembélého, ktorí boli Koundého najbližšími priateľmi v klube. Tak či onak, Barcelona dúfa, že sa Koundé dokáže vrátiť do formy počas druhej polovice sezóny skôr, ako klub a tím utrpia ďalšie škody v dvoch súťažiach, ktorých sú ešte súčasťou.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-01-26 09:53:46
Kolik měl Francouzských kamarádů v Seville?
2024-01-26 10:40:06
2 hlavne dôvody zlých foriem.
Dembele?
Griezman?
Coutinho?
Gundo?
Momentalne Lewa?
Atd
Nebude chyba inde?
Chyba je vo vedení týchto hráčov a atmosféra
Chyba je ako povedal Capello v tom že hráčov chcú meniť ,aby hrali niečo iné ako to v čom sú najlepsi,miesto toho aby hľadali systém čo sedí hracom čo mám a prispôsobil ho im.