Barcelona už dlho hľadá defenzívneho záložníka a v tejto súvislosti už niekoľko mesiacov sledovala Arthura Vermeerena, ktorý nakoniec prestúpi do Atlética. Do Barcelony určite nepôjde ani Kalvin Phillips, ktorý prestúpil do West Hamu.

Vermeeren sa dostal na titulky novín v súvislosti s Barcelonou v máji 2023. Už vtedy sa hovorilo, že stredopoliara naživo sledovali skauti Blaugranas. Ako to už býva, Katalánci ho mali možnosť priamo sledovať v akcii počas Ligy majstrov. Tréner Antverp Mark van Bommel priznal, že by Xavimu neposkytol žiadne informácie o Vermeerenovi, pretože tréner Barcelony by ho "hneď kúpil". Na druhej strane Marc Overmars prirovnal stredopoliara k Xavimu alebo Iniestovi. Belgičan skutočne urobil dobrý dojem a v druhom stretnutí s Blaugranas dokonca strelil gól.

Od začiatku však bolo jasné, že získať Vermeerena bude ťažké, keďže o neho malo záujem pomerne veľa klubov. Nakoniec 18-ročný mladík zakotví v Atléticu. Rojiblancos neuviedli prestupovú sumu, ale podľa Fabrizia Romana ide o 18 miliónov eur + 5 miliónov eur v bonusoch. Vzhľadom na realitu na trhu a perspektívy hráča to nie je šialená suma, hoci v zime by to pre Barcelonu stále bolo mimo jej rozpočtu.

Nedávno sa objavili správy o záujme Kataláncov o Kalvina Phillipsa, ktorý chcel odísť z Manchestru City na hosťovanie. Angličan však nakoniec prestúpil do West Hamu, ktorý ho podľa Fabrizia Romana bude môcť odkúpiť za 40 miliónov. Vyzerá to tak, že Xavi v zimnom prestupovom období nezíska žiadneho stredopoliara.

zdroj: španielske médiá
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-01-26 20:15:19
Viem, že članok sám o sebe sa zameriava na CDM. Ale keď už nadpis hovorí o záložníkoch celkovo tak len doplním že aj Echeverri o ktorom sa tu písalo už je hráčom City. Pred 2 mesiacmi tu bol článok s nadpisom "Prestupový cieľ Realu Madrid či Manchestru City chce hrať za Barcelonu" ... :D
2024-01-26 22:48:09
Na Vermeerena nebolo ale na Bergvalla zhanaju peniaze jak sa len da. Uzasne.