Katalánske médiá sa rýchlo chytili skutočnosti, že zranenie Alejandra Baldeho by mohlo Barcelone otvoriť cestu k získaniu nového hráča v zimnom prestupovom období. Ako informovala Marta Ramon z RAC1, klub zvažuje realizáciu riešenia, ktoré použil po Gaviho zranení, a to priviesť Vitora Roqueho.

Možno pripomenúť, že Barcelona mohla Brazílčana angažovať až v januári vďaka tomu, že zranenie jej odchovanca vygenerovalo úspory v mzdovom fonde (t. j. hráč stále dostával svoje peniaze, ale nezapočítavali sa do Finančného fair play). Článok 77 pravidiel La Ligy to umožňuje, ak mala byť absencia hráča minimálne štvormesačná. To je približne odhadovaná dĺžka absencie Alejandra Baldeho.

To však neznamená, že Barcelona má úplnú voľnosť v konaní. Katalánci by mohli získať niekoho len za 80% platu zraneného hráča a navyše, takáto posila by mohla prísť len do konca aktuálnej sezóny. Do úvahy prichádza stredopoliar na hosťovanie, najmä s defenzívnym profilom, ktorý tímu chýba. Štyri dni pred koncom zimného prestupového obdobia to však nebude jednoduché.

zdroj: RAC1
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-01-27 16:27:30
Nebo bychom si mohli stáhnout Arauja nebo Valleho z hostování...
2024-01-28 08:32:43
Co tak sa do konca prestupoveho obdobia zbavit toho sasa na fotke?