Situáciu v Barcelone možno najlepšie opísať ako turbulentnú. Nedávne výsledky, ktoré tím zaznamenal, viedli k vážnym následkom a Xavi dokonca oznámil svoje rozhodnutie opustiť klub po tejto sezóne. To je v každom prípade len jedna rovina problému.

Paralelným problémom je však aj zhoršujúca sa športová úroveň tímu na ihrisku. Aby toho nebolo málo, Alejandro Balde vypadol pre zranenie až do konca sezóny a mužstvo tak nemá k dispozícii primárnu voľbu do základnej zostavy na ľavý kraj defenzívy.  Katalánsky denník Mundo Deportivo navyše tvrdí, že Barcelona v prebiehajúcom zimnom prestupovom období nepodpíše nového krajného obrancu, ktorý by nahradil zraneného Španiela.

Ekonomický dôvod je skutočne dôležitým faktorom, ale vedenie sa tiež domnieva, že príchod nového hráča je bez tak zbytočný. Výkony Hectora Forta na poste ľavého obrancu trénera presvedčili, pretože mladík bol v oboch svojich doterajších vystúpeniach vzadu spoľahlivý. Okrem toho sa približne o mesiac vráti do hry Marcos Alonso, ktorý posilní túto pozíciu. Ako s treťou a spoľahlivou možnosťou môže Xavi počítať aj s Joãom Cancelom, ktorý v prípade potreby zastúpi ľavého obrancu, pretože Portugalčan vie výborne zahrať aj na tomto poste.

Balde musí absolvovať operáciu

Balde mal po zranení podkolennej šľachy začiatkom tohto týždňa dve možnosti - zvoliť konzervatívnu liečbu alebo sa vydať cestou operácie. Po viacerých vyšetreniach a radách od jeho okolia a vedenia sa rozhodlo, že prioritou bude jeho úplné zotavenie. V dôsledku operácie ho čaká dlhší čas mimo hry. Na druhej strane práve chirurgický zákrok má zabezpečiť, že riziko obnovenia zranenia bude oveľa nižšie. Mladík bude k dispozícii pre trénera až v budúcej sezóne. Pod Xavim si v podstate už nezahrá.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
mito669 Premium
2024-01-29 15:49:57
Som veľmi zvedavý ako to bude do konca sezóny vyzerať na krajoch obrany. Fort isto nemôže hrať všetky zápasy a tipujem že Cancelo tiež nie.
2024-01-29 15:51:47
Treba si povedať o čo reálne bojujeme. O LM asi ťažko a dobehnuť Real v lige je len mokrý sen. Jedine čo nutne potrebujeme je minimalizovať škody a postúpiť do LM, čo znamená neskončiť horšie ako 4. v lige. Ak už nejde nikoho priviesť za Baldeho nie je iná šanca ako znova dolovať v B-čku a to sa týka aj zálohy.