Keďže januárové prestupové obdobie je už za nami, pozornosť sa čoskoro presunie na leto, kedy sa Barcelona pokúsi urobiť dôležité kroky na posilnenie tímu. Rozhodnutie Xaviho odísť na konci sezóny však veci komplikuje, keďže nový tréner, ktorý by ho nahradil, by sa nemusel zúčastniť počiatočných fáz plánovania a určovania cieľov.

Barcelona však pod vedením športového riaditeľa Deca už pripravuje plány na leto, pričom podpis nového defenzívneho záložníka je považovaný za absolútnu prioritu. Informuje katalánsky denník Sport.

Barcelona stanovila rozpočet na nového pivota

Športový riaditeľ Barcelony Deco si uvedomuje, že v lete bude ešte veľa finančných a fair play obmedzení. Ale vzhľadom na odchod Sergia Busquetsa a neúspešnú stávku na Oriola Romeu je mu jasné, že tím potrebuje defenzívneho záložníka. Barça má jasno v tom, že bez ohľadu na to, čo sa stane s Joãom Cancelom a Joãom Félixom, posilnenie tímu o pivota je prioritou.

Preto je jasné, že značná časť dostupných finančných prostriedkov bude vyčlenená na podpis zmluvy s defenzívnym záložníkom. Klub tak odhaduje investíciu vo výške 35-40 miliónov eur, aby sa posilnil o osvedčeného pivota. Aj keď sa táto suma pravdepodobne bude lietať hore-dole, v tejto chvíli sa 40 miliónov eur považuje za hornú hranicu, pretože tím má nedostatok hotovosti a bojuje s problémami z hľadiska finančnej fair play. Okrem toho, ktokoľvek príde, bude musieť prijať dlhodobý kontrakt v Barcelone, aby bol dopad na priestor fair play čo najmenší.

V uplynulých mesiacoch sa Barcelone pripisoval záujem o viacerých pivotov. Mená ako Joshua Kimmich, Amadou Onana, Bruno Guimaraes či Mats Wieffer boli spájané s prestupom do Barcelony. Ale príchod ktoréhokoľvek z nich by si vyžiadala prestupovú čiastku nad 50 miliónov eur a teda sú mimo dosah katalánskeho klubu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
kluc Premium
2024-02-02 09:04:10
Welcome Jorginho ❗️
2024-02-02 09:23:50
Ja si myslím, že nakoniec to bude Guido Rodriguez. Už dlhšie po nom vedenie pokukuje a navyše mu končí zmluva, takže asi by to malo byť zdarma ak nepredĺži.