Tottenham včera oficiálne potvrdil príchod Lucasa Bergvalla, o ktorého už dlhší čas bojovala FC Barcelona. Švéd dokonca navštívil katalánsku metropolu a obedoval so športovým riaditeľom Decom, ale na poslednú chvíľu si to rozmyslel. Po tom, čo Spurs uzavreli prestup, médiá odhaľujú zákulisie a konečnú sumu.

Podľa švédskeho portálu Expressen by konečná cena prestupu Lucasa Bergvalla do Tottenhamu vrátane bonusov mohla dosiahnuť až 220 miliónov švédskych korún, čo je približne 19,25 milióna eur. Fixná suma bola 10 miliónov eur a podľa portálu by sa s jednoduchšími podmienkami mohla vyšplhať až na 160 miliónov švédskych korún, teda približne 14 miliónov eur, čo by bola najvyššia suma, aká kedy bola zaplatená za hráča zo švédskej ligy. Zvyšných 5-6 miliónov eur sú teda bonusy, ktorých podmienky budú ťažšie splniteľné.

Expressen tiež uvádza, že pri jeho prestupe do Djurgårdens v lete minulého roka jeho vtedajší klub Brommapojkarna vyjednal 20% podiel z budúceho predaja hráča, čo by pre klub z Bromma znamenalo minimálne 2 milióny eur.

Barcelona medzitým ponúkla maximálne 7 miliónov eur vo fixnej sume a 3 milióny eur v bonusoch. Djurgårdens ponuku prijal, ale Bergvall sa rozhodol pre Spurs kvôli záruke hry v prvom tíme, zatiaľ čo Barça ponúkla rovnováhu medzi prvým tímom a rezervou.

Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport dodáva, že veľkú úlohu pri zmene postoja Bergvalla zohrali jeho agenti, ktorí chceli využiť záujem Tottenhamu na vyjednanie vyššej odmeny zo strany Kataláncov. Nakoniec však Blaugranas nemienili zmeniť podmienky zmluvy. Na druhej strane Spurs boli ochotní zaplatiť viac Djurgårdens aj agentom. Je tiež možné tvrdiť, že samotný hráč dostal v Londýne lepšie podmienky.

Juanmarti tiež cituje športového riaditeľa Djurgardens: "S Tottenhamom sme pracovali v tichosti a médiá si to všimli až po dlhom čase. Spurs boli ohromení," povedal Bosse Andersson, ktorý spomenul aj tretí klub, ale jeho meno neprezradil. Pravdepodobne to bol Eintracht Frankfurt.

zdroj: mundodeportivo.es Expressen
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-02-03 11:27:39
Ať se mu daří..články o něm jsou již zbytečné...