Javi Miguel z madridského denníka AS predpovedá, že tento týždeň bude veľmi dôležitý pre Xaviho Barçu, ktorá by mala v najbližších dňoch získať až z troch zranených hráčov, pretože využila to, že v strede týždňa nemala zápas.

Tréningový štáb sa najviac teší na návrat Marca-André Ter Stegena. Nemecký brankár odohral svoj posledný zápas 12. novembra proti Alavésu na Montjuïc (2:1) a následne odletel na zraz nemeckej reprezentácie, ktoré opustil už o niekoľko dní neskôr, pričom sa sťažoval na bolesti chrbta. Po niekoľkých neúspešných pokusoch o návrat na ihrisko sa Ter Stegen po konzultácii s klubovými lekármi rozhodol podstúpiť operáciu dolnej časti chrbta. Celkovo nemecký brankár absentoval 3 mesiace a vynechal 17 zápasov: 10 ligových zápasov, 2 zápasy Ligy majstrov, 3 pohárové zápasy a 2 zápasy Superpohára.

Ako informuje Javi Miguel, všetko nasvedčuje tomu, že Ter Stegen nastúpi v zápase proti Granade od prvej minúty (11.02), aby sa čo najskôr dostal do zápasového rytmu, vzhľadom na to, že zápas proti Neapolu je na programe až o 10 dní neskôr a medzitým je naplánovaný už len jeden zápas: proti Celte Vigo na Balaídos (17.02).

Ter Stegen však nebude jediným hráčom, ktorý sa vráti, keďže Raphinha aj Sergi Roberto by mali byť pripravení na nadchádzajúci zápas. Brazílčan však nebude mať ľahkú úlohu vrátiť sa do základnej zostavy, keďže pred sebou má Lamine Yamala v top forme. Na druhej strane, 16-ročný mladík si určite potrebuje oddýchnuť a prítomnosť Raphinhu by sa mohla ukázať ako záchrana. Treba tiež dodať, že minulý týždeň sa zo zranenia zotavil aj Iñigo Martínez.

Javi Miguel uzatvára, že v barcelonskej "nemocnici" zostane už len 5 pacientov: Gavi a Balde sa vrátia až v budúcej sezóne, zatiaľ čo zvyšní traja (João Félix, Ferran a Marcos Alonso) by sa mohli vrátiť do konca februára.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-02-05 17:15:39
Super. hádam sa v najbližšej dobe už nikto nezraní. Je to hrôza túto sezónu.