Švédsky stredopoliar Lucas Bergvall bol jedným z cieľov FC Barcelona v poslednom období zimného prestupového obdobia a dokonca pricestoval do Barcelony so svojou rodinou, aby sa stretol so športovým riaditeľom Barçy Decom. Mladý hráč sa však rozhodol pre vyššiu finančnú ponuku Tottenhamu a podpísal s anglickým klubom zmluvu na ďalších päť sezón, až do roku 2029.

Niekoľko dní po oznámení podpisu zmluvy poskytol Bergvall rozhovor švédskym novinám Aftonbladet, v ktorom vysvetlil, že bol blízko k prestupu do Barcelony, ale rozhodol sa zvoliť si Tottenham ako ďalší krok vo svojej kariére.

"Cítim sa vďaka tomu lepšie. Je to úžasný klub. Bola to veľmi ťažká voľba, dlho to bolo 50:50, ale cítil som, že ďalším krokom pre mňa bude Tottenham. Nebolo ľahké odmietnuť Barcelonu, dlho mi trvalo, kým som sa rozhodol. Bolo to ťažké rozhodnutie," uviedol.

Po niekoľkých intenzívnych týždňoch sa Bergvall v nedeľu pripojil k tréningovému kempu Djurgårdens na Gran Canarii, aby sa pripravil na začiatok švédskej ligy, ktorá sa začína koncom marca. Mladý stredopoliar zostane v Djurgårdens do júna, potom sa pripojí k prvému tímu Tottenhamu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-02-05 19:38:29
Prvy vazny kontrakt - rozhodol som sa pre vyssiu ponuku ..... Desive, ten najhorsi mozny zaciatok yakeho pubisa. Hocijaky argument je akceptovatelny no tento je ten najhorsi...
2024-02-05 22:38:38
Chlapec dal za celu sezonu 2 goly vo svedskej lige a uz zanho idu davat miliony