Kontroverzie okolo červenej karty pre Vitora Roqueho v poslednom ligovom zápase Barçy proti Alavésu pokračujú. Brazílčan, ktorý strelil svoj druhý gól v zápase na Mendizorroza, nebude môcť nastúpiť v nasledujúcom zápase proti Granade, pokiaľ Súťažný výbor nerozhodne zrušiť druhú žltú kartu, ktorú dostal od Martíneza Munuera.

Barça verí, že rozhodnutie rozhodcu bolo hrubou chybou a ďalším rozhodnutím v jej neprospech v roku poznačenom kontroverznými rozhodnutiami. Išlo o súboj Vitora Roqueho a Rafu Marína, pričom mladý útočník Blaugranas vyskočil, aby sa vyhol tvrdému zákroku, ale nešťastne sa obtrel o Marínovu nohu, za čo bol potrestaný druhou žltou kartou. VAR nezasiahol, keďže išlo o druhú žltú kartu, a Barcelona vo svojom odvolaní tvrdí, že by sa to ani nemalo považovať za faul.

Program DAZN "Super8", ktorý sa venuje dianiu deň po záverečnom hvizde, zverejnil nové zábery tohto momentu. Po incidente sa hráči Alavésu vrhli na Vitora Roqueho, ktorý mal zranený členok. Brazílčan sa nakoniec dočkal Cubarsiho podpory aj napriek výčitkám domácich, keďže trval na tom, aby sa na to Munuera "pozrel".

Na videu, ktoré zdieľa DAZN, je vidieť, ako Vitor Roque vysvetľuje hráčom Deportiva Alavés, že "to nie je faul" a rozhodca "sa na to pozrie", a o chvíľu neskôr sa obracia na rozhodcu: "Choďte sa na to pozrieť."

Hráči Barcelony zo svojej strany hromadne protestovali proti rozhodnutiu Munuera, ktorý sa ospravedlnil tým, že Roque na neho "šliapol spodkom kopačky". Araujo ako kapitán bol jedným z najhlasnejších, až kým Lewandowski, nestiahol Uruguajčana nabok výkrikom: "Ustúp, máš štyri", v narážke na štyri žlté karty Ronalda Arauja, ktorému hrozilo vylúčenie.

Medzitým pri postrannej čiare začal Xavi diskutovať so štvrtým rozhodcom. Tréner Barcelony tvrdil, že fauloval Marín, ktorý išiel nebezpečne do sklzu. "To nie je náš faul, ale ich." "Povedz mu to, na to si tu ty," pokarhal ho Xavi, keď videl, že arbiter nemieni zasiahnuť a zmeniť rozhodnutie Munuera.

zdroj: sport.es DAZN
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.