Barcelona zažila v posledný deň januárového prestupového obdobia veľké sklamanie, keď jej hlavný cieľ Lucas Bergvall otočil a nakoniec sa rozhodol pre transfer do Tottenhamu Hotspur.

Bergvall, ktorý bol považovaný za jeden z najžiadanejších mladých talentov v strede poľa v Európe, bol veľmi blízko k príchodu do Barcelony. Hráč dokonca navštívil tréningové zariadenia klubu a bol na pokraji uzavretia dohody. V posledný deň prestupovej zimy však Bergvall odišiel k Spurs za 10 miliónov eur. Neskôr sa ukázalo, že Djurgårdens celý čas tajne rokoval s Tottenhamom.

Ako Bergvallovi agenti využili Barcelonu ako návnadu

Katalánsky denník Sport odhalil rozsiahlu správu o tom, ako Bergvallov prestup do Spurs zinscenovali jeho agenti, pričom Barcelona bola použitá ako ideálna návnada. Správa poukazuje na to, že Bergvallovi agenti využili Barcelonu, aby získali vyššiu ponuku od Tottenhamu. Po jej získaní sa snažili Barcelonu postupne odradiť od dohody, najprv tým, že požadovali vyššiu províziu, ako agenti zvyčajne berú.

Agenti potom požiadali o vyšší plat pre 17-ročného mladíka. Čoskoro potom Deco pochopil ich plán a neprijal žiadne návrhy agentov. Hráč nakoniec prestúpil k Spurs za 10 miliónov eur - rovnakú hodnotu, akú bola ochotná ponúknuť Barcelona, ale len za hráča. Klub sa nerozhodol zaplatiť agentom žiadnu dodatočnú províziu ani vyšší plat za hráča.

Denník Sport ďalej poukazuje na to, že Bergvall možno chcel prestúpiť do Barcelony. Ale boli to jeho agenti, ktorí mu pomohli vyrokovať prestup do Spurs a odovzdať mu celkovo lepší finančný balík.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-06 11:56:39
...aj Moriba chcel väčší balík a bol starší.....a teraz sa všelikde potuľuje......
2024-02-06 12:15:28
Bežná taktika ...