Gerard Romero zverejnil ďalšiu nahrávku komunikácie hlavného rozhodcu s VAR. Tentoraz ide o zápas Real Sociedad - FC Barcelona, konkrétne o gól Ronalda Arauja na konci zápasu. Za pozornosť stoja slová hlavného rozhodcu, ktorý chce, aby VAR upravil čiary označujúce ofsajd.

Hlavný rozhodca: Javier Alberola Rojas
Rozhodca VAR: Carlos Del Cerro Grande
Rozhodca AVAR: Pau Norbert Cebrián Devis
Čiarový rozhodca 2: Teodoro Sobrino Magán

V tomto prípade nie je potrebné citovať celý rozhovor medzi hlavným rozhodcom a VAR. Ronald Araujo strelí gól za Real Sociedad na 1:0 v samom závere zápasu, čiarový rozhodca signalizuje ofsajd a VAR po kontrole informuje, že gól je legálny. Isté pochybnosti však vyvolávajú slová hlavného, ktorý po tom, čo sa dozvedel, že čiary označujúce ofsajd sa prakticky dotýkajú, žiada, aby boli upravené tak, aby sa nedotýkali.

Hlavný: "Vďaka Carlos, vďaka Pau! Výborne, Pau, pokojne."

VAR: "Teo [čiarový rozhodca], pre tvoju informáciu, čiary [označujúce ofsajd] sa dotýkajú, dobre? Dotýkajú sa jedna druhej. Veľmi kontaktná situácia."

Hlavný: "Môžete ich [čiary] nejakým spôsobom oddeliť?"

VAR: "Javi, všetko je hotové, buď pokojný."

Hlavný: "Dobre, skvelé, vďaka!"

Otázkou je, ako interpretovať slová Alberola Rojasa adresované jeho kolegom VAR, aby oddelili dotykové čiary označujúce ofsajd. Možno hlavný chcel, aby VAR zúžil čiaru, aby sa medzi nimi vytvorila medzera. Je však takéto správanie zo strany rozhodcu primerané? To ponechávame na interpretáciu.

zdroj: jijantes
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2024-02-06 17:21:32
Ja so mzvedavy na komunikaciu po 2. ZK pre Roqueho
2024-02-07 09:32:59
Romero je platený FCB alebo je jej zamestnanec?