Barcelona bola spájaná s návratom Lionela Messiho už v lete 2023, keď legendárny Argentínčan po dvoch rokoch vo francúzskej metropole ukončil svoje pôsobenie v Paríži Saint-Germain. Nakoniec však na Camp Nou nezakotvil.

Bol neoblomný v tom, že zmluvu s PSG nepredĺži, a bol pripravený začať novú (možno starú) kapitolu svojej kariéry. A hoci Barcelona urobila všetko pre to, aby ho presvedčila, vrátane verejných rozhovorov, prestup sa neuskutočnil. Inter Miami a Al-Hilal boli poslednými z dvoch celkov v pretekoch o Leov podpis a nakoniec ponuka prvého z nich stačila na to, aby v klube zakotvil.

MLS odvtedy sleduje ďaleko viac fanúšikov, pričom aj Inter Miami nastavil ceny vstupeniek na nebotyčnú hodnotu. Messiho príchod do Spojených štátov si všimli aj mnohé americké osobnosti vrátane superhviezd z iných športov, ktoré prišli na zápasy Miami, vrátane jedného z najväčších športovcov všetkých čias LeBrona Jamesa.

V nedávnom rozhovore LeBron hovoril o tomto prestupe, ako ho citoval madridský denník AS: "Vidieť GOAT futbalu, Lionela Messiho, ako svojou veľkosťou poctí MLS, je pre nás zmena hry. Jeho príchod nielenže pozdvihne ligu, ale zároveň inšpiruje novú generáciu futbalových fanúšikov v našej krajine," dodala hviezda Los Angeles Lakers.

Ďalej hovoril o Messiho dedičstve a kariére, pričom sa vyjadril aj k jeho talentu: "Na dosiahnutie toho, čo Messi dosiahol, je potrebná bezkonkurenčná úroveň odhodlania, pracovnej etiky a talentu a ja k nemu prechovávam len rešpekt a obdiv. Prajem mu všetko najlepšie."

Messi už doviedol Miami k historicky prvej trofeji, keď vyhral Ligový pohár proti Nashvillu na penalty. Počas tejto sedemzápasovej série zaznamenal 10 gólov a 1 asistenciu. Potom asistoval aj pri dvoch góloch proti Cincinnati vo finále US Open Cupu, pričom Miami nakoniec získalo aj túto trofej na penalty.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-02-07 16:17:12
Nie nevyhrali US OPEN CUP