Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes informoval, že FC Barcelona už mala rozhodnúť o prestupe Aleixa Garcíu z Girony. Hoci sa podľa rôznych zdrojov očakáva, že odstupná klauzula hráča sa bude pohybovať medzi 14 a 20 miliónmi eur, Barça dúfa, že sa jej podarí znížiť prestupovú sumu tým, že do operácie zahrnie hráčov, na ktorých má práva.

Účastník La Ligy by mal záujem predovšetkým o udržanie Érica Garcíu a Pabla Torreho, ktorí sú v súčasnosti v Girone na hosťovaní z Barcelony. Bývalý hráč Manchestru City je stopérom základnej zostavy Míchelovho tímu a nedávno sa vrátil do hry po prestávke spôsobenej zranením. Bývalý hráč Racingu Santander zasa pôsobí ako doplnok tímu a na ihrisku sa objavuje takmer v každom zápase v rôznom časovom rozsahu.

Oriol Romeu sa minulé leto vydal opačným smerom. Defenzívny stredopoliar v predchádzajúcej sezóne exceloval v Girone, no po prestupe na Camp Nou sa nedokázal presadiť. Podľa Gerarda Romera mal Katalánec dokonca požiadať o odchod už v zimnom prestupovom období. Quique Carcel, športový riaditeľ tímu, ktorý vlastní City Football Group, sa o ňom tiež vyjadril veľmi pochvalne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/girona

Diskusia

2 komentáre
2024-02-07 10:16:02
Podla Transfermarkt ma Aleix hodnotu 20M a Eric 15M. Ak sa Girona bude chciet dohodnut skvele, ak nie tak predat Erica za 15M a vyplatit odstupnu klauzulu za Aleixa.
2024-02-07 11:38:41
Nekupovať nikoho dopredu,bez konzultácie s novým trénerom!