FC Barcelona podala na Športový arbitrážny súd (TAS) žalobu na Zenit Petrohrad, aby získala späť nevyplatenú prémiu za Malcoma po tom, ako bol ruský klub vylúčený z Ligy majstrov po ruskej invázii na Ukrajinu, uviedla tlačová agentúra Associated Press.

Blaugranas tvrdia, že Zenit Petrohrad im dlhuje 490 000 eur kvôli klauzule v Malcomovej prestupovej zmluve z leta 2019. Podľa dohody mal Zenit zaplatiť Barcelone uvedenú sumu zakaždým, keď sa kvalifikuje do skupinovej fázy Ligy majstrov, pokiaľ Malcom odohrá aspoň polovicu ligových zápasov.

FIFA však minulý rok rozhodla, že Zenit nemusí platiť peniaze po tom, ako bol v sezóne 2022/22 vylúčený z Ligy majstrov v rámci zákazu UEFA pre ruské kluby. Športový arbitrážny súd v stredu oznámil, že na piatok 22. marca naplánoval pojednávanie, ktoré má spor vyriešiť.

V rozhodnutí FIFA sudca Thulaganyo Gaoshubelwe rozhodol, že Zenit by nemal byť povinný "podieľať sa na finančných výhodách, ktoré nikdy nedostal", a dodal, že vojna na Ukrajine je udalosť, ktorú "nemožno priamo pripísať Zenitu". Ako sa uvádzalo v čase prestupu, petrohradský klub sa v auguste 2019 dohodol, že za Malcoma zaplatí 40 miliónov eur plus 5 miliónov eur v bonusoch.

V júli minulého roka Zenit predal krídelníka do saudskoarabského Al-Hilal za 60 miliónov eur.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-02-08 09:17:09
Tak sa robia obchody, funkcionari Barcy sa mozu ucit
2024-02-08 09:38:23
Setiéna a ďalších už Barcelona vyplatila?