Dočká sa Barcelona stopérskej dvojice na úrovni Carles Puyol - Gerard Piqué? Katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že je to celkom možné.

Ronald Araujo je už vo svojich 24 rokoch jedným z kapitánov FC Barcelona a je samozrejmé, že si ho v tíme veľmi cenia.  Jeho dôležitosť je taká veľká, že Barcelona už pracuje na predĺžení jeho zmluvy napriek tomu, že jeho zmluva vyprší v lete 2026. Potom je tu charizmatický nováčik Pau Cubarsí, ktorý vo veku iba 17 rokov vyvolal v prvom tíme také vlny kúzla, že už si vyslúžil pochvalu od šatne.

Mundo Deportivo prináša informácie o tom, že vo vedení Barcelony rastie presvedčenie, že napriek tomu, že Araujo má len 24 rokov, môže byť ideálnym mentorom pre Cubarsího a títo dvaja môžu v Barcelone skutočne vytvoriť legendárnu obrannú dvojicu.

V tíme prevláda presvedčenie, že spolupráca Araujo - Cubarsí má potenciál vytvoriť srdce barcelonskej obrany za menej ako dva roky a formovať zadné rady tímu na mnoho sezón. Toto duo, ktoré pripomína slávnu minulosť, by bez problémov spájalo vlastnosti, ako sú odolnosť, rýchlosť a asertivita, s jemnosťou, taktickým umom a pôvabom pri distribúcii.

Aj keď si v klube uvedomujú jemné rozdiely, ich koordinácia odráža rytmickú rovnováhu, ktorú kedysi v klube vykazovala impozantná dvojica Carles Puyol a Gerard Piqué. Okrem toho by skúsený Uruguajčan mohol odovzdať svoje skúsenosti a vodcovské schopnosti rozvíjajúcemu sa 17-ročnému obrancovi, čím by podporil jeho rast a rozvoj.

V súčasnosti sa Cubarsí delil o ihrisko len s Araujom, pričom nastúpil v štyroch zápasoch La Ligy. Upokojujúci vplyv a istota, ktorú Araujo preukázal počas týchto zápasov, najmä proti Athletic Club v zápase Copa del Rey, boli kľúčové pre posilnenie sebadôvery a výkonnosti Cubarsího.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-02-08 14:48:26
nesiahajte mi na piqueho s puyolom
2024-02-08 15:39:55
uvidime ale mozno uz v lete bude jednoica cubarasi :D